Studiu: O treime dintre cei care folosesc website-urile de matrimoniale o fac pentru a scăpa de plictiseală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
dating online FOTO blog.sentimente.ro

Dating-ul online este abordat uşor diferit de femei şi bărbaţi. Aşteptarea femeilor este de a începe o relaţie de prietenie, iar după această etapă de cunoaştere şi flirt soft iau în considerare o posibilă relaţie.

Wisemetry Research, agenţie de cercetare de piaţă din România, anunţă a treia serie de rezultate dintr-un studiu desfăşurat în perioada 30 octombrie – 4 noiembrie 2020, ce a avut ca scop evaluarea modului în care oamenii au gestionat provocările apărute în contextul restricţionării mobilităţii ca măsură de prevenţie anti COVID-19.  

22% dintre utilizatorii de Internet au folosit aplicaţii/ website-uri de online dating în timpul perioadei stării de urgenţă (martie-mai 2020)

19% dintre respondenţi spun că au folosit aplicaţii/ website-uri de online dating atât înainte de perioada stării de urgenţă, precum şi în timpul acesteia

3% spun că au utilizat astfel de aplicaţii pentru prima dată în perioada de lockdown

7% dintre respondenţi nu au mai folosit servicii de online dating în perioada stării de urgenţă, deşi o făceau înainte

71% spun că nu au folosit niciodată astfel de servicii.

Interesant este că procentul celor care au folosit pentru prima dată aplicaţii de online dating în perioada stării de urgenţă este mai mare în rândul celor care erau deja într-o relaţie, dar nu locuiau împreună cu partenerul/a.

Dintre aceştia, 5% şi-au luat inima în dinţi şi au început să folosească servicii de online de matrimoniale în timpul perioadei de lockdown când, cel mai probabil, frecvenţa întâlnirilor cu partenerul/a era mai redusă.

O treime dintre cei care folosesc aplicaţiile/ website-urile de matrimoniale o fac pentru a scăpa de plictiseală 

Motivele invocate de respondenţi pentru utilizarea aplicaţiilor sau website-urilor de dating sunt:

Pentru a umple timpul/ din plictiseală – motiv selectat de 33% dintre respondenţii care folosesc aplicaţiile sau website-urile de matrimoniale

Pentru a-şi face prieteni care le împărtăşesc interesele – 23% dintre respondenţi au invocat acest motiv, iar procentul este mai mare în rândul celor de peste 45 de ani

Pentru a avea un partener de discuţie – 14%

Pentru a-şi găsi un partener/ parteneră – 13%

Pentru a alina singurătate şi anxietatea – împreună au fost selectate de 10% dintre respondenţi

Pentru a flirta – doar 6% dintre cei care utilizează servicii de online dating.

Dating-ul online este abordat uşor diferit de femei şi bărbaţi. Aşteptarea femeilor este de a începe o relaţie de prietenie, iar după această etapă de cunoaştere şi flirt soft iau în considerare o posibilă relaţie.

Pe de altă parte, pentru bărbaţi stadiul de explorare pare a fi mai puţin important, ei spunând mai degrabă că folosesc aplicaţiile de matrimoniale cu intenţia explicită de a-şi găsi o parteneră/ partener – 15% dintre bărbaţi au invocat acest motiv, comparativ cu 10% dintre femei. În plus, bărbaţii sunt mai atraşi de ideea flirtului online - 9% dintre bărbaţi folosesc serviciile online de matrimoniale pentru a flirta, comparativ cu doar 3% dintre femei.

3 din 10 persoane care erau într-o relaţie în timpul perioadei stării de urgenţă (martie-mai 2020) spun că în această perioadă relaţia cu partenerul/a s-a îmbunătăţit

Se pare că perioada de lockdown a avut totuşi un efect mai degreabă pozitiv asupra relaţiilor de cuplu.

Dintre respondenţii care erau deja într-o relaţie în perioada martie-mai 2020, 16% spun că relaţia s-a îmbunătăţit într-o oarecare măsură în aceste luni, iar 14% consideră că relaţia s-a îmbunătăţit semnificativ

Peste jumătate dintre respondenţi, 61%, spun că nu s-a schimbat nimic în relaţie

Doar 6% sunt de părere că în perioada stării de urgenţă relaţia cu partenerul/ a s-a răcit într-o oarecare măsură, iar 2% consideră că relaţia s-a răcit semnificativ.

Un aspect de menţionat este că totuşi, procentul celor care spun că relaţia cu partenerul/a s-a răcit în perioada de lockdown este mai mare în rândul cuplurilor care nu locuiesc împreuna – 15% dintre respondenţii care se regăseau în această situaţie consideră că în timpul restricţiilor de mobilitate relaţia de cuplu s-a răcit, comparativ cu doar 6% dintre cei care locuiau cu partenerul/a.

Măsurile de distanţare socială par să fi ajutat mai degrabă cuplurile mai tinere – jumătate dintre respondenţii care în perioada martie-mai 2020 erau de mai puţin de doi ani într-o relaţie spun că în timpul lunilor de lockdown relaţia cu partenerul/a s-a îmbunătăţit.

Studiul a fost realizat online pe un eşantion de 1000 respondenţi. Dintre aceştia, 797 se aflau într-o relaţie în timpul perioadei stării de urgenţă. Eşantionul este reprezentativ pentru populaţia utilizatoare de internet din punct de vedere al distribuţiei pe sexe, grupe de vârstă şi regiuni geografice, iar eroarea maximă de eşantionare este de ±3.1%. 

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite