Cum se pregăteşte delicioasa plăcintă de cartofi, ideală în perioada postului

Cum se pregăteşte delicioasa plăcintă de cartofi, ideală în
perioada postului

Plăcintă de cartofi FOTO RecipeLand.com

Plăcinta de cartofi este o variantă simplificată a celebrei musaca. Uşor de preparat şi foarte gustoasă,  această reţetă este perfectă pentru cei care ţin post.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente:

  • 250 g făină
  • 25 g drojdie
  • apă
  • 120 ml apă călduţă
  • 3-4 linguri ulei
  • 5 cartofi de mărime medie
  • sare

 

Mod de preparare:

Se cerne făina şi se face o adâncitură în mijloc. Se sfărâmiţează drojdia, se toarnă 50 ml apă călduţă, se amestecă şi se lasă la crescut, apoi se pune sare, ulei, se mai adaugă apă caldă şi se frământă un aluat elastic.

Se acoperă şi se lasă la dospit.

Între timp se fierb cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe, apoi se strecoară şi se zdrobesc puţin.

Aluatul dospit se întinde pe planşeta presărată cu faină, se aşază în tava cuptorului şi se pun în mijloc cartofii, apoi se adună marginile deasupra cartofilor. Cei care nu ţin post pot adăuga smântână şi ou deasupra cartofilor sau felii de caşcaval. Se bagă la cuptor.

Poftă bună!

Sursă: restaurantedelux.ro

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: