Cum să faci quiche de cartofi noi

Cum să faci quiche de cartofi noi

FOTO bojongourmet.com

Reţeta unui quiche este simplă: găteşti nişte legume oricare ar fi ele, baţi nişte ouă, pui lapte şi făină, le amesteci, mai adaugi nişte brânză, coci la cuptor şi gata. Poftă bună!

Ştiri pe aceeaşi temă

Ingrediente:

400 g cartofi, de preferat noi (de mărime potrivită), curăţaţi, tăiaţi în rondele, daţi cu puţină sare
3 fire de usturoi verde
3 fire de ceapă verde
2 linguri de ulei de măsline, plus încă una pentru uns
6 ouă
¼ cană de făină de ovăz
¼ cană de făină de orez
½ linguriţă sare de mare
¾ cană lapte
½ cană smântână
120 g brânză fărâmiţată de capră
120 g brânză mai tare (gen parmezan) sau chiar caşcaval, dată pe răzătoare
1 legătură chives (sau cepşoară)

Mod de preparare:

Fii liber să improvizezi. Despre asta este vorba în bucătărie. Şi la această reţetă poţi înlocui făina de ovăz sau cea de orez cu orice fel de altă făină vrei. La fel şi cu laptele. Poţi folosi orice fel de lapte vrei până la urmă, mai gras sau mai slab, de vacă sau de capră. Şi la fel de bine poţi pune mai multă ceapă verde sau mai mult usturoi.

Încinge mai întâi cuptorul. Aşază cartofii feliaţi într-o cratiţă. Acoperă cu apă rece şi pune şi un praf de sare. Amestecă şi lasă-i pe foc până se mai înmoaie, dar să nu se facă praf. Asta înseamnă cam 10 minute. Scurge-i şi dă-i deoparte.

Vezi modul de preparare pe clickpoftabuna.ro!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: