Tesla a ieftinit cu 3.000 de dolari un model lansat în urmă cu patru luni

Tesla a ieftinit cu 3.000 de dolari un model lansat în urmă cu patru luni

Elon Musk, Tesla Foto AFP

Tesla a ieftinit cu 3.000 de dolari un model lansat în urmă cu patru luni, Elon Musk considerând că trebuie menţinute vânzările, scrie Reuters, citat de news.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tesla a redus preţul SUV-ului Model Y cu 3.000 de dolari, la doar patru luni de la lansarea acestuia, producătorul de automobile electrice dorind să menţină vânzările în contextul pandemiei de Covid-19, transmite Reuters.
 
În luna mai, Tesla a redus şi preţurile automobilelor Model 3, Model X şi Model S.
 
Compania condusă de Elon Musk a raportat o scădere sub aşteptări a vânzărilor de automobile în trimestrul al doilea, în pofida impactului pandemiei asupra industriei auto la nivel global.
 
Preţul SUV-ului Model Y porneşte acum de la 49.990 de dolari, fiind cu aproape 6% mai mic faţă de preţul anterior, de 52.990 de dolari, potrivit site-ului companiei.
 
Tesla nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea Reuters.
 
Compania a început să livreze SUV-uri Model Y în luna martie, promiţând un mult-aşteptat vehicul crossover care va concura cu producători europeni precum Volkswagen, care vor lansa propriile lor vehicule electrice.
 
Tesla a anunţat în aprilie că Model Y este deja profitabil, marcând o premieră pentru istoria de 17 ani a companiei, când unul dintre vehiculele sale noi generează profit în primul său trimestru.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: