Tribunalele din SUA se închid, unul câte unul, din cauza crizei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tăierile de buget au dus la închiderea a zeci de tribunale din SUA
Tăierile de buget au dus la închiderea a zeci de tribunale din SUA

Oraşele americane resimt tot mai puternic efectele crizei economice la toate nivelurile, fiind nevoite să închidă chiar şi instanţele de Judecată. Fenomenul întâlnit mai ales în comunităţile mici a fost necesar după ce administraţiile locale nu au mai avut bani pentru a acoperi cheltuielile de funcţionare a tribunalelor, precum electricitatea şi orele de lucru ale personalului angajat.

În micul oraş american Coalinga din statul California, Curtea Superioară din regiunea Fresno a decis să închidă tribunalul. Înăuntrul clădirii, poliţistul pensionat Darren Blevins a discutat cu jurnaliştii postului de televiziune american WFSU.

„În trecut, atunci când era într-adevăr o judecătorie, aici se aflau locurile în care stăteau deţinuţii sau cei reţinuţi în custodie”, a spus Blevins, arătând spre unul din pereţii sălii de judecată.

În prezent însă, în locul podiumului unde stăteau judecătorii se află un televizor uriaş. Din cauza tăierilor de buget, administraţia din Fresno a închis tribunalul din Coalinga anul trecut. Acum, procesele care mai au loc se desfăşoară de la depărtare, cu ajutorul transmisiunilor televizate ale judecătorilor din alte tribunale.

Iar pentru cazurile mai puţin importante, toţi cei implicaţi, chiar şi poliţiştii, trebuie să călătoarească o oră până în Fresno pentru a se prezenta în faţa instanţei locale. Anul trecut, Departamentul de Poliţie din Coalinga a cheltuit 25.000 de dolari numai pentru astfel de deplasări.

Acest oraş este exemplul perfect care demonstrează fenomenul dispariţiei judecătoriilor, care tinde să devină o problemă la nivel naţional, pe măsură ce tot mai multe instanţe sunt nevoite să reducă orele de lucru ale personalului. Statul California este în proces de închidere a 77 de tribunale.

„Am ştiut că închiderea judecătoriilor înseamnă să renunţăm la dreptul oamenilor să apeleze la un tribunal local pentru a-şi rezolva problemele”, a spus Gary Hoff, judecător în cadrul Instanţei Superioare din Fresno.

„Ştiu că unii oameni nu au fost de acord cu decizia noastră, dar din punct de vedere financiar nu puteam face nimic altceva decât să le închidem. Trebuie să trăim în limita bugetului nostru”, a explicat americanul.

 

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite