Noi informaţii din arhivele desecretizate despre asasinarea lui Kennedy. Planifica un război cu URSS

Noi informaţii din arhivele desecretizate despre asasinarea lui Kennedy. Planifica un război cu URSS

John F. Kennedy, cel de-al 35-lea pre;edinte al SUA

Administraţia Kennedy luase în calcul fabricarea sau cumpărarea unor avioane de luptă sovietice pentru a lansa un atac asupra bazelor americane sau aliate, care ar fi putut oferi o scuză pentru un război împotriva Uniunii Sovietice, scrie site-ul american Daily Caller , citând informaţii din arhivele desecretizate în octombrie despre tentative de asasinare a celui de-al 35-lea preşedinte al SUA, John F. Kennedy.

Ştiri pe aceeaşi temă

Documentele descriu o întâlnire din 22 martie 1962 a „Grupului Special (Augmented)“ din care făceau parte directorul CIA, John McCone, consilierul pentru securitatea naţională McGeorge Bundy şi preşedintele Statelor Majore Întrunite , Lyman Lemnitzer, în timpul căreia a fost discutată „problema ridicată de procurorul general al SUA, Robert Kennedy, nimeni altul decât fratele şefului Casei Albe, ca SUA să fabrice sau achiziţioneze avioane de luptă sovietice. 
 
Acestea urmau să fie folosite într-un atac asupra unui obiectiv militar american sau al unui alt stat aliat care ar fi servit apoi drept un pretext pentru demararea unor operaţiuni militare de amploare împotriva URSS. Chiar dacă nu sunt membri ai Grupului, preşedintele Kennedy şi secretarul de stat Dean Rusk pot  participa la întâlniri.
 
Rolul central urma să fie jucat de avioanele de luptă sovietice MiG-17, MiG-19, precum Il-14, pe care SUA planifica să le achiziţioneze în „statele terţe“.
 
Documentele top secret relevă trei motive pentru obţinerea sau fabricarea unui avion de luptă sovietic. „Există posibilitatea ca un astfel de aparat de luptă să poată fi folosit într-o operaţiune de păcălire menită să confunde avioanele inamice în aer, să lanseze un atac surpriză împotriva instalaţiilor militare inamice sau într-o operaţiune de provocare în care avionul  sovietic pare să atace instalaţiile americane sau aliate pentru a oferi o scuză pentru intervenţia SUA “, scrie site-ul american.
 
Tot în documentele desecretizate în octombrie, postul de televiziune cbsnews a descoperit că Jack Ruby, persoana care l-a ucis pe principalul suspect în cazul asasinării preşedintelui Kennedy, ar fi ştiut cu mult timp înainte că se pregătea un asasinat.
 
Politologul Larry Sabato de la Universitatea din Virginia a studiat mărturia informatorului FBI, care a mărturisit că, cu câteva ore înainte de asasinarea lui Kennedy, Jack Ruby, persoana care l-a ucis pe principalul suspect, l-a contactat pentru a-i propune să vadă parada prezidenţială şi „focurile de artificii".
 
„În timpul când erau trase focurile de arme, informatorul care era cu Jack Ruby, se aflau la colţul clădirii, în faţa Bibliotecii Şcolare din Texas. Imediat după împuşcături, Ruby s-a îndreptat spre clădirea Dallas Morning News“, se precizează în documentul desecretizat , citat de cbsnews.

Te-ar putea interesa:

Distracţia unui copil într-un magazin Sephora: pagube de 1.300 de dolari. Cum au reacţionat vânzătorii FOTO

Dragnea, prins cu minciuna. Senatorii PSD din Comisia de Apărare au fost la  SPP la ora 18.00, nu la 13.00, când n-a fost cvorum pentru rachetele Patriot

Milioane de SIM-uri telefonice au fost găsite în spatele unui bloc din Bucureşti

citeste totul despre: