Informaţiile furnizate de SUA Ucrainei sunt „legitime“, „legale“, „limitate“, a spus Pentagonul

Informaţiile furnizate de SUA Ucrainei sunt „legitime“, „legale“, „limitate“, a spus Pentagonul

Foto Twitter

Purtătorul de cuvânt al Departamentului american de Apărare, John Kirby, a susţinut o conferinţă de presă în care a fost întrebat despre rapoartele conform cărora Pentagonul le-a furnizat informaţii liderilor ucraineni pentru a-i ajuta să vizeze şi să omoare generali ruşi, scrie The Guardian.

Ştiri pe aceeaşi temă

Kirby nu a afirmat că Ucraina „ia deciziile” când vine vorba de modul în care utilizează informaţiile americane şi a subliniat importanţa de a fi atent atunci când se discută despre schimbul de informaţii cu alte ţări.

Kirby le-a spus reporterilor: "Noi furnizăm (ucrainenilor) ceea ce credem că este relevant, informaţii oportune despre unităţile ruse în aşa fel încât să le permită să-şi ajusteze şi să-şi execute autoapărarea cât mai bine".

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului a subliniat, de asemenea, că şi alte ţări au furnizat Ucrainei informaţii despre mişcările trupelor ruse.

"Nu suntem unica sursă de informaţie pentru ucraineni. Primesc informaţii şi de la alte naţiuni. Şi au o capacitate proprie de colectare a informaţiilor destul de robustă. Tipul de informaţii pe care le oferim - legitime, legale şi limitate". 

Kirby a subliniat, de asemenea, că Ucraina combină informaţii din multe ţări, iar SUA "nu este singura sursă de informaţie pentru ucraineni”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările