Cinci copii din California au rămas orfani după ce părinţii lor au murit din cauza COVID-19. „COVID nu alege. Se poate întâmpla oricui”

Cinci copii din California au rămas orfani după ce părinţii lor au murit din cauza COVID-19. „COVID nu alege. Se poate întâmpla oricui”

„Covid nu alege. S-ar putea întâmpla oricui.", a spus Terry Macias. FOTO: Unsplash

Cinci copii din California, printre care şi un nou născut, au rămas orfani după ce părinţii lor au murit de Covid-19. Mama a murit pe 26 august, chiar după ce a născut al cincilea copil, iar tatăl a murit pe 9 septembrie. Niciunul dintre ei nu era vaccinat împotriva SARS-COV2.

Ştiri pe aceeaşi temă

Daniel şi Davy Marcias, părinţii copiilor, au fost extrem de precauţi, încă de la începutul pandemiei. Aceştia dezinfectau mereu toate suprafeţele, ieşeau cât mai rar din casă şi îşi făceau cumpărăturile online, scrie CNN.

Cu toate acestea, cei doi soţi au fost infectaţi cu virusul SARS-COV2.

Davy Macias, în vârstă de 37 de ani, era însărcinată în şapte luni cu al cincilea copil la începutul lunii august, când a fost internată cu Covid-19. Şi soţul ei, Daniel Macias, s-a infectat după aceea.

Femeia a fost intubată, iar medicii au intervenit pentru ca ea să nască prin cezariană. Davy Macias a murit înainte să îşi poată vedea fetiţa nou-născută.

Daniel Macias, în vârstă de 38 de ani, era internat în acelaşi spital când a aflat despre naşterea fiicei sale. Asistentele i-au arătat fotografii ale bebeluşului, înainte ca şi el să moară din cauza complicaţiilor virusului, două săptămâni mai târziu. Fetiţa a rămas şi fără nume, şi fără părinţi.

Când medicii au sunat-o pe bunica Terry Macias, cea care a rămas acum să aibă grijă de cei cinci copii rămaşi orfani, ea le-a spus : „Îl voi aştepta pe fiul meu să-i dea un nume fetiţei”.

Nici până în prezent cea mică nu are un nume,  iar familia o strigă exact cum o scrigau şi asistentele în spital : „Baby Girl” ( „Micuţa fetiţă”).

Bunica le-a povestit nepoţilor despre moarte părinţilor lor

Femeia a spus că ea crede că fiul şi nora ei s-au infectat după ce au mers într-o excursie cu familia într-un parc acvatic acoperit, pentru a se bucura de timpul liber înainte de începerea şcolii.

După ce a aflat despre moartea celor doi, bunica a trebuit să le spună celor mici despre moartea prinţilor. Băiatul de 8 ani şi fetiţa de 5 ani, care sunt şi cei mai mari copii, au înţeles că părinţii lor au plecat, a spus femeia, care însă a adăugat că nu crede că ei au înţeles totuşi că părinţii lor nu vor mai veni niciodată acasă.

Bunica a povestit că o altă nepoată, de trei ani, i-a spus că a visat că tatăl ei a venit acasă de la spital şi a început să plângă când a aflat însă că asta nu se va întâmpla.

„Covid nu alege. S-ar putea întâmpla oricui", a spus Terry Macias.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările