Tăcere din partea Casei Albe după acuzaţiile că telefonul şefului Amazon a fost spart la comanda prinţului saudit

Tăcere din partea Casei Albe după acuzaţiile că telefonul şefului Amazon a fost spart la comanda prinţului saudit

Tăcere până acum din partea Casei Albe care nu făcut niciun fel de comentarii după ce miercuri publicaţia The Guardian a relatat că liderul Arabiei Saudite, prinţul încoronat Mohammed bin Salman, a comandat spargerea telefonului şefului Amazon Jeff Bezos, acuzaţii aduse de acesta din urmă în baza raportului unei echipe specializate în infracţiuni cibernetice.

Duel Trump-Greta Thunberg, la Davos. Preşedintele american denunţă  „profeţii pesimişti“ şi „predicţiile apocalipsei“ în privinţa modificărilor climatice

Duel Trump-Greta Thunberg, la Davos. Preşedintele american denunţă  „profeţii pesimişti“ şi „predicţiile apocalipsei“ în privinţa modificărilor climatice

Preşedintele american Donald Trump a denunţat ”profeţii pesimişti” şi ”predicţiile apocalipsei” într-un discurs, marţi, la Davos, la care a asistat şi activista în lupta împotriva modificărilor climatice Greta Thunberg, care a deplâns anterior faptul că ”nu s-a făcut nimic” în vederea salvării mediului, relatează AFP.

Stephen K. Bannon explică într-o nouă ediţie a emisiunii „War Room Impeachment“ importanţa punerii sub acuzare a consensului între agenţiile SUA în procesul de impeachment. „Iată ce e interesant în procesul de punere sub acuzare a lui Donald Trump“, spune Bannon. „Dacă ai senzaţia că e neplăcut şi dur, n-ai văzut nimic încă.“

acum 17 zile · comentarii (2)

Formularea  a devenit celebră, pe nedrept atribuită preşedintelui George W. Bush şi anunţată a fi fost rostită în timpul discursului istoric ţinut în ziua de 1 mai 2003 la bordul portavionului USS Abraham Lincoln pentru a anunţa că „s-au încheiat marile operaţiuni militare din Irak. În această bătălie SUA şi aliaţii săi au învins”. Şi atunci, cine a rostit „Mission Accomplished“?

acum 20 zile · comentarii (25)

Ştirea zilei de ieri a fost punerea sub acuzare – impeachment – a preşedintelui SUA Donald Trump, de către Camera Reprezentanţilor a Congresului American. Este al treilea preşedinte în această postură, urmând să fie judecat de către Senatul majoritar republican pentru cele două capete de acuzare identificate.

luna trecuta · comentarii (23)

Atacul terorist de la baza Pensacola din Florida a făcut 4 victime şi 7 răniţi. Un student saudit ce se pregătea al treilea an consecutiv la cursurile de aviaţie a luat un pistol şi a împuşcat colegii de curs şi a tras în poliţiştii care l-au ucis în final.

luna trecuta · comentarii (24)

Senatorul american Doug Jones a afirmat sâmbătă, 14 decembrie 2019, că a purtat o discuţie cu secretarul Forţelor Aeriene ale SUA, Barbara Barret, context în care au abordat locaţia probabilă a Comandamentului Forţei Spaţiale, noua categorie de forţe armate americane, actualele fiind acelea terestre, navale, aeriene, corpul infanteriei marine şi forţa destinată anihilării operaţiunilor cibernetice ostile SUA.

luna trecuta · comentarii (3)

Din 11 noiembrie 2019, polonezii pot călători liber în Statele Unite, în scop de afaceri sau turism, până la 90 de zile, fără să obţină în prealabil o viză. Aproximativ 10 milioane de polonezi locuiesc în Statele Unite, reprezentând una dintre cele mai importante minorităţi etnice, conform Reuters.

luna trecuta · comentarii (5)

Prima decadă a ultimei luni, din acest an, este marcată de două momente diferite ce conduc la concluzii ce ţin mai degrabă de genul proxim, decât de diferenţa specifică. Pe 1 Decembrie a fost parada militară din Capitala tuturor românilor. Apoi, la reuniunea aniversară a NATO, va fi adoptată o declaraţie comună ce va reitera angajamentul pentru apărarea colectivă.

acum 2 luni · comentarii (9)

Prezenţa la Paris a secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, însoţit de adjunctul său, Mircea Geoană, a confirmat menţinerea unor opinii diferite, preşedintele francez nerenunţând la agenda sa, de promovare a Franţei, cu orice preţ, în condiţiile în care afirmaţiile sale teribiliste nu pot întări imaginea de putere regională, alterată şi de lovirea în aer a două elicoptere militare franceze, în Mali, în care au murit 13 militari francezi.

acum 2 luni · comentarii (20)

Spunea cineva, o persoană extrem de onorabilă, fost comandant de prim plan al Armatei Americane şi membru în administraţii americane succesive, dar al cărui nume nu am autorizaţia să-l divulg, că schimbările dese din administraţia Trump nu sunt doar rezultatul confruntărilor directe cu preşedintele şi al schimbării de stare de spirit a acestuia, iar calitatea discutabilă a membrilor administraţiei numiţi are şi alte resorturi.

acum 2 luni · comentarii (29)

Şeful apărării Germaniei, generalul Eberhard Zorn, a făcut o vizită anunţată la Dornstadt, la exerciţiul de alarmare VJTF2019, unde a evaluat instruirea grupului de lucru comun foarte pregătit / VJTF, care trebuie să fie operaţional în 48 la 72 de ore şi cuprinde o brigadă multinaţională, cu 5000 de militari / cinci batalioane de manevră, ce vor fi susţinute de forţe aeriene, maritime şi speciale.

acum 2 luni · comentarii (2)
Postari Recente