Probabil că acum parcurgem etapa în care - dincolo de dramele generate de pandemie şi de afacerile apărute prin valorificarea măştilor pentru faţă, a mănuşilor de protecţie etc. - asistăm la livrarea unor iluzii generate de entităţi geopolitice ce au şi alte scopuri, decât cele enunţate oficial, iar competiţia economică este transferată şi în presă, cu exagerări infirmate clar de viaţă.

acum 6 ore · comentarii (0)

"Un pont bun pentru golf...încearcă să loveşti uşor şi bine şi prefă-te că nu contează. Apropo, este valabil şi în viaţă." Afirmaţia aparţine lui Donald Trump şi o vedem aplicată şi în viaţa politică internă americană. Niciuna dintre televiziunile de peste Ocean nu este deloc neutră. Şi în mai puţin de trei minute, cât durează o relatare, pe micul ecran, telespectatorul ştie dacă i se adresează un jurnalist republican sau democrat.

acum 2 zile · comentarii (4)

M-am trezit punându-mi capul pe umărul tatei. Eram într-un restaurant. Eram gata să plecăm. Era o femeie cu noi a cărei fizionomie rămâne neindentificată. La un moment dat, tata zice: „Gata, mă pensionez“. Eu nu zic nimic. Tata continuă: „Ştiu că nu eşti de acord...“ Se uită la mine. „Te-am auzit când vorbeai cu sor-ta. Dar nu mai e cum a fost... Sunt alţi oameni“.

acum 3 zile · comentarii (1)

La sfârşitul săptămânii trecute, Consiliul de Administraţie al Universităţii Princeton din Statele Unite, una dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ din SUA, a decis să elimine numele fostului preşedinte american Woodrow Wilson din denumirea uneia dintre cele mai renumite şcoli de politici publice şi afaceri internaţionale a naţiunii americane.

acum 8 zile · comentarii (16)

Fractura politică produsă de „epoca Trump” în societatea americană este de foarte mari dimeniuni şi se transformă deja într-o vulnerabilitate care ameninţă să provoace rescrierea a numeroase părţi ale istoriei şi să oblige la reconsiderarea faptelor, contribuţiei şi importanţei unora dintre cele mai mari personalităţi care au marcat nu numai viaţa socială şi politică din SUA, ci şi întreg avansul societăţii omeneşti a timpului său.

acum 9 zile · comentarii (93)

Cu certitudine, meritul enorm al lui Donald J. Trump, în ciuda tuturor îndoielilor, eşecurilor şi crizelor majore provocate în politica naţională şi în relaţiile internaţionale, este acela de a stărui - cu absolut orice preţ, chiar împotriva logicii momentului - să se achite de promisiunea pe care a făcut-o în campanie, adică de a pune America sub zodia protecţionismului.

acum 13 zile · comentarii (47)

Mişcările de protest din Statele Unite au intrat într-o nouă fază, iar mesajul anarhist este mai prezent ca niciodată. ”Zona autonomă din Seattle” este încă un pas. Mesajul transmis din stradă este unul cât se poate de puternic şi de înspăimântător – Schimbare! Dar nu o schimbare simplă, în care republicanii sunt înlocuiţi cu democraţii, ci o schimbare profundă, socială, culturală şi politică.

acum 15 zile · comentarii (23)

Toţi iluminaţii sau prezicătorii cu studii superioare simt nevoia ca, la un moment dat al carierei lor, să expună publicului teoria lor, precis şi larg argumentată, despre textele biblice în general şi Apocalipsa în special.

acum 15 zile · comentarii (32)

Cartea lui John Bolton, consilierul pentru securitate naţională a lui Donald Trump, va ieşi public marţi, 23 iunie. Încercarea Casei Albe de a bloca apariţia şi distribuţia cărţii nu a mai fost posibilă, după ce Bolton s-a consultat cu Departamentul pe care l-a condus, pentru a nu avea documente şi date clasificate în carte, încă din decembrie, şi a obţinut sâmbătă 20 iunie hotărârea judecătorească pentru a putea publica cartea.

acum 16 zile · comentarii (77)
Postari Recente