Un american care şi-a cumpărat un Lamborghini cu bani din ajutoarele pentru COVID-19 a fost condamnat. Câţi ani are de executat

Un american care şi-a cumpărat un Lamborghini cu bani din ajutoarele pentru COVID-19 a fost condamnat. Câţi ani are de executat

Un amerian pe nume David Hines a fost acuzat că a obţinut fraudulos 3,9 milioane de dolari din ajutoarele federale acordate companiilor afectate de COVID-19 apoi a a folosit o parte din bani pentru a-şi cumpăra o maşină Lamborghini. Bărbatul a fost condamnat la peste şase ani de închisoare, potrivit unui judecător din Miami citat de EFE

Oficial, pe 29 martie se încheie desfăşurarea de forţe aliate sub numele de cod "Scutul Mării 21", considerat drept cel mai mare şi cel mai complex exerciţiu multinaţional al NATO organizat de Forţele Navale Române, în capricioasa Mare Neagră. Chiar dacă a fost anunţat din timp, asigurarea previzibilelor acţiuni fiind o caracteristică a Alianţei Nord-Atlantice, "Sea Shield 21" a pus în alertă navele, avioanele şi trupele ruse aflate în Crimeea.

acum 2 luni · comentarii (15)

În contextul în care apărarea teritorială constituie o preocupare actuală şi pentru statele membre ale NATO aflate la frontiera de est a Alianţei Nord-Atlantice, peste Ocean au fost efectuate cercetări vizând interceptorul de nouă generaţie (NGI), care este rezultatul primei evaluări tehnice a defensivei teritoriale, cu cercetări iniţiate în anul 2004 şi cu o finalitate oficială acum.

acum 2 luni · comentarii (13)

Există mii de documente, rezoluţii, acorduri şi declaraţii în favoarea acestui grup de persoane, din ce în ce mai numeros şi vocal-militant atât în Europa, cât şi SUA, acum şi în multe alte ţări ale lumii. În general, punctul maxim în ce priveşte susţinerea politică la nivel guvernamental păruse să fie dată de Memorandumul în favoarea acestei comunităţi dat de Administraţia Obama în 2011.

acum 2 luni · comentarii (130)

Relaţia Occidentului cu Rusia este ruptă. Politica Occidentului faţă de Rusia este ruptă şi ea. Astăzi, SUA, UE şi Rusia sunt blocate într-un antagonism reciproc care, la mai bine de şapte ani de la momentul ocupării Crimeei, a devenit noul status-quo. Odată cu venirea administraţiei Biden, comunitatea transatlantică se confruntă din nou cu provocarea de a elabora o nouă politică comună eficientă faţă de Rusia.

acum 2 luni · comentarii (58)

Nu trece o zi fără alte dovezi ale tensiunilor economice crescânde dintre China şi SUA. Acest antagonism în creştere va avea un impact mai mare asupra Chinei decât asupra SUA, deoarece decuplarea bilaterală alimentează un proces continuu mai larg de de globalizare. Şi asta înainte de a lua în considerare problemele de securitate naţională, darămite cele legate de tehnologie şi drepturile omului.

acum 2 luni · comentarii (26)

Pe 23 februarie am dat un e-mail oficialilor ICR (atât celor de acasă, cât şi celor de la New York) pentru a le sesiza o posibilă gafă. Este 9 martie şi de ziua mea voi face public ce am scris atunci ca reacţie la tăcerea lor. Vreau să încep noul meu an uşurată!

acum 2 luni · comentarii (11)

America şi-a prezentat săptămâna trecută documentele fondatoare interimare din epoca Biden, adică strategia de politică externă şi ghidul pentru instituţiile din domeniul securităţii, politicii externe şi a apărării până la apariţia Strategiei Naţionale de Securitate, în câteva luni.

acum 2 luni · comentarii (25)

Pentru aşa ceva, rare sunt precedentele în istorie. Sigur că au fost împăraţi ai Romei, precum Nero şi alţi câţi până la decadenţa care a distrus Imperiul, care, odată deveniţi împăraţi, se auto-zeificau şi, câteodată extinzând privilegii nemaiauzite şi animalelor care le erau dragi, precum calul de curse Incitatus, desemnat de Caligula senator al Imperiului.

acum 3 luni · comentarii (54)

Este, cel puţin până acum, decizia politică cea mai dificilă luată de Administraţia Biden: publicarea, conform celor promise, a celor 4 pagini ale raportului Agenţiilor de informaţii americane declasificat acum de Directorul naţional pentru informaţii, 4 pagini din care sunt încă protejate câteva fragmente, despre „Rolul statului saudit în uciderea ziaristului Jamal Khashoggi“.

acum 3 luni · comentarii (83)

Administraţia Biden face, joi, încă un gest extrem de important în operaţiunea de recredibilizare internaţională a SUA, demers care, aşa cum s-a anunţat şi era şi normal, nu poate trece decât prin anularea marilor decizii ale lui Trump, cele care reuşiseră să introducă haosul şi să stârnească sentimente de uluire şi apoi de adversitate în mai multe zone strategice.

acum 3 luni · comentarii (20)
Postari Recente
Modifică Setările