Biden: SUA vor coopera cu Finlanda şi Suedia în cazul „ameninţării la adresa securităţii comune sau al ameninţării cu o agresiune” | joe biden

Biden: SUA vor coopera cu Finlanda şi Suedia în cazul „ameninţării la adresa securităţii comune sau al ameninţării cu o agresiune”

Statele Unite vor coopera cu Finlanda şi Suedia în cazul unei ”ameninţări la adresa securităţii comune şi cu scopul de a descuraja şi a înfrunta agresiunea sau ameninţarea unei agresiuni”, pe fondul solicitării celor două naţiuni nordice de aderare la NATO, a declarat preşedintele american Joe Biden, relatează The Guardian.

Şansa fostului ambasador SUA în Ucraina (2016 – 2019), doamna Marie Yovanovitch, să devină dintr-odată persoana publică şi să-şi expună viaţa, altfel interesantă, într-o carte, a apărut în momentul în care preşedintelui Trump i s-a părut, i s-a sugerat, i s-a transmis, nu mai contează acum, că reprezentantul său la Kiev nu-i mai ascultă ordinele. Ba mai mult, le ignoră şi conspiră pentru a îl împiedica să obţină un al doilea mandat prezidenţial.

acum 6 zile · comentarii (3)

Veşti excelente pentru cei care doresc să emigreze în Statele Unite şi s-au înscris în cursa pentru Green Cardul american!  Începând cu 8 mai 2022, veţi putea afla dacă vă număraţi printre norocoşii câştigători ai Loteriei Vizelor 2023 (“Diversity Visa Program DV-2023”).

acum 18 zile · comentarii (5)

Administraţia Preşedintelui Biden a anunţat recent un nou program numit Uniting for Ukraine, prin intermediul căruia cetăţenii ucraineni vor putea fi admişi temporar în Statele Unite. Pe lângă acest program, ucrainenii pot alege şi alte căi legale pentru şederea lor pe teritoriul Statelor Unite, pe care vom încerca să le detaliem în rândurile care urmează.

acum 19 zile · comentarii (3)

Întrebarea firească, din aceste zile, premergătoare paradei militare ruseşti, din 9.05.2022, este simplă. Se va încheia invazia Rusiei în ziua respectivă sau va fi amplificat războiul din Ucraina? Dacă este să dăm crezare premierului ungar Viktor Orban, care i-ar fi spus Papei Francisc despre intenţia preşedintelui Vladimir Putin, de a stopa operaţiunea militară specială, atunci este posibilă o încetare a focului. Unilaterală. Dar deloc sigură.

acum 19 zile · comentarii (25)

Ceea ce pentru unii este imprevizibilitatea lui Putin, pentru alţii este minuţiozitatea sa machiavelică, cu care a pregătit campania Rusiei în Ucraina, inclusiv operaţiuni adiacente, care sunt menite a spori şansele - deocamdată slabe -, de neutralizare a forţelor armate ucrainene şi de înglobare în Federaţia Rusă a unor teritorii cândva sovietice, dar care au fost marcate, în ultimele trei decenii, de o respiraţie geopoltică relativ liberă.

acum 23 zile · comentarii (5)

Pe micul ecran pot apărea şi presupuşi deţinători ai adevărului despre o situaţie cum este continuarea confruntărilor militare dintre apărătorii ucraineni şi invadatorii răsăriteni, concomitent cu mimarea negocierilor, între reprezentanţii Kievului şi Moscovei, fără un final previzibil. O singură certitudine există. Putin a ordonat şefului de Stat Major al al armatei ruse, ca operaţiunea militară specială din Ucraina să se încheie pe 7 mai 2022.

acum 2 luni · comentarii (25)

Preşedintele Joe Biden continuă să-şi prezinte viziunea sa globală asupra viitorului mers al lumii şi sistemelor de valori după care aceasta ar urma să se ordoneze. Şi mi se pare deosebit de semnificativ că mesajul de forţă este extrem de limpede formulat pentru ca înţelesul său să fie accesibil urbi et orbi.

acum 2 luni · comentarii (79)

Tensionat şi cu spatele la zid mai este, în aceste zile, gospodin Vladimir Vladimirovici Putin, cu conexiunile tăiate la Casa Albă, peste Ocean, la palatul preşedintelui Franţei şi la cancelaria Germaniei. Dar cum şeful statului rus este un imprevizibil, vom mai avea parte de clipe neaşteptate, pe plan geopolitic, în următoarele săptămâni.

acum 3 luni · comentarii (5)

Onorabili membri ai Camerei Reprezentanţilor şi ai Senatului Statelor Unite – Încă o dată – mulţumim tuturor celor cu care ne-am consfătuit săptămâna trecută pentru efortul făcut în a facilita aceste întâlniri de lucru într-o perioada dramatică pentru Europa, pentru pacea şi securitatea globală.

acum 3 luni · comentarii (4)

Nu privesc doar viitorul scenei politice din SUA. Fostul preşedinte american, adresându-se suporterilor săi în cadrul mitingului "Save America" organizat sâmbătă în Conroe (Texas), a afirmat că, dacă va fi reales în 2024, îi va ierta pe toţi cei condamnaţi pentru infracţiuni în legătură cu atacul de pe 6 ianuarie 2021 împotriva Capitoliului:

acum 4 luni · comentarii (43)

Conform unei precizări a ambasadei Rusiei, din Marea Britanie, longevivul ministru de externe al Federaţiei Ruse, Serghei Lavrov - un diplomat care nu se joacă deloc cu cuvintele - a afirmat, nici mai mult, nici mai puţin, că "NATO a devenit un proiect pur geopolitic, care vizează preluarea teritoriilor orfane, după prăbuşirea Organizaţiei Tratatului de la Varşovia şi a Uniunii Sovietice." Câtă delicateţe! Orfane...carevasăzică?!

acum 4 luni · comentarii (12)

Din momentul confirmării dialogurilor complexe dintre diplomaţii ruşi cu cei americani, cu aceia reprezentând pe aliaţii europeni şi cu cei interesaţi de securitatea generală în Europa, prioritară a devenit dezirabila răbdare pentru explicaţiile emisarilor Moscovei, la solicitări formulate parcă pentru a fi din start respinse de interlocutorii care au optat, în ţările lor, pentru libertate şi democraţie, nu pentru un autoritarism desuet.

acum 5 luni · comentarii (29)

Semnele vitale ale acordului nuclear cu Iranul, cunoscut în mod obişnuit ca JCPOA (Joint Comprehensive Plan of Action), sunt foarte slabe, chiar în timp ce părţile semnatare – SUA, Franţa, Marea Bitanie, China, Rusia, Germania şi Republica Islamică Iran – se reunesc la Viena pentru a relua negocierile privind viitorul acestuia.

acum 6 luni · comentarii (0)

«Suntem la începtul unei noi ere bogată în provocări dar şi în oportunităţi». Au fost cuvintele vicepresedintei americane Kamala Harris, la capătul întrevederii de la Palatul Elysée cu preşedintele Emmanuel Macron.

acum 6 luni · comentarii (4)
Modifică Setările