VIDEO Un guvernator rus a fost arestat sub suspiciunea uciderii unor oameni de afaceri

VIDEO Un guvernator rus a fost arestat sub suspiciunea uciderii unor oameni de afaceri

Serghei Furgal săltat de agenţi FSB Captură YouTube/ Euronews

Guvernatorul din Habarovsk, o regiune din Extremul Orient al Rusiei, a fost arestat joi sub acuzaţiile de apartenţă la o grupare criminală şi comiterea unor crime în prima parte a deceniului 2000-2010, informează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Serghei Furgal, ales în 2018 sub eticheta Partidului Liberal Democrat din Rusia (LDPR, naţionalist), „este organizatorul unor tentative de crime şi crime” comise împotriva „unor antreprenori” din regiunile Habarosk şi Amur, a anunţat Comitetul rus de anchetă într-un comunicat, precizând că faptele datează din perioada 2004-2005.

Comitetul de anchetă a publicat un filmuleţ cu arestarea lui Furgal, care a fost adus între timp cu un avion la Moscova.

Alţi patru suspecţi au fost arestaţi în acest caz, notează sursa citată, care subliniază că a avut parte de sprijinul operaţional al Serviciului Rus de Securitate (FSB, fostul KGB).

Canalul REN TV relatează că cele cinci arestări sunt legate de trei crime comise în decurs de câteva luni între 2004 şi 2005. Victimele ar fi oameni de afaceri.

Într-un comunicat publicat pe pagina de Instagram a lui Furgal, serviciul de presă al regiunii Habarovsk precizează că guvernatorul a fost arestat „în apropierea domiciliului său”.

În vârstă de 50 de ani, Serghei Furgal este guvernator din 2018. Victoria sa, obţinută în faţa unui candidat al Rusiei Unite, partidul preşedintelui Vladimir Putin, a fost considerată o surpriză. Anul următor, formaţiunea sa a câştigat alegerile municipale din Habarovsk.

LDPR face parte din aşa-numita opoziţie tolerată de Kremlin. Acest partid este critic pe alocuri cu regimul Putin, dar îl susţine în proiectele mari, cum s-a întâmplat recent în cazul referendumului privind modificarea Constituţiei, declanşat de liderul de la Kremlin pentru a rămâne la putere până în 2036.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: