Un oraş din Turcia va demola 240 de clădiri pentru a-şi păstra caracterul autentic

Un oraş din Turcia va demola 240 de clădiri pentru a-şi păstra caracterul autentic

Mardin FOTO Arhivă

Oraşul Mardin, din sud-estul Turciei, va demola 240 de clădiri pentru a-şi păstra caracterul autentic care atrage turişti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile din Mardin au decis să răspundă observaţiilor lansate de turişti şi să demoleze 240 de clădiri care nu corespund caracterului autentic al localităţii, informează Haberturk.

„Turiştii turci şi străini care vin la Mardin se plâng cu regularitate. (...) Edificiile şi construcţiile din beton situate între clădirile istorice afectează panorama oraşului şi conferă o imagine dezagreabilă”, a declarat Ozgur Gyungor, preşedintele Asociaţiei operatorilor turistici şi hotelieri din Mardin.

Recent, Ministerul turc al Mediului şi Urbanismului a alocat peste 1,1 milioane de euro pentru demolarea a 240 de clădiri „care afectează imaginea istorică” a oraşului Mardin.

Mardinul a fost atestat pentru prima dată documentar de către istoricul bizantin Ammianus Marcellinus (330 - 395 d. H.). Situat pe o colină, între Tigru şi Eufrat, la circa 20 de kilometri de Siria, oraşul a intrat sub stăpânirea turcilor în 1517. O fostă fortăreaţă, Mardinul se prezintă ca un oraş tolerant şi un adevărat muzeu în aer liber, cu moschei, biserici şi şcoli coranice vechi de secole.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările