Iată aici un link către interviul pe care i l-am acordat Irinei Călin la Radio România Internaţional în limba spaniolă despre memorie, artă, parcursuri ale artei politice în Peru, Columbia şi Ecuador.

În interviu am discutat despre America latină plecând de la cercetările mele despre artă, memorie şi politică de la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti. Tema principală a discuţiei pleacă de la comparaţia expresiilor artistice în dictaturi în America latină şi Europa de est. Pe această temă apare în luna august la Palgrave şi cartea mea cu tema Art and Politics under Modern Dictatorships, A comparison of Chile and Romania (Artă şi politică în dictaturile moderne. O comparaţie a Chile şi România). Călătoria în Peru, Ecuador şi Columbia de la care a plecat discuţia cu Irina Călin a început la Congresul de studii latino-americane organizat anul acesta la Lima de LASA (Latin American Studies Association), care este cea mai importantă asociaţie de cercetători care analizează America latină. Interviul abordează chestiuni legate de spaţiul memoriei colective din America latină şi creaţiile artistice care le acompaniază în relaţie directă cu spaţiul politic şi social. sursa. 

Columbia trece acum printr-o transformare postconflict şi vede foarte multe tipuri de artă de memorie care discută trecutul încă prezent al conflictului armat.