Noua Zeelandă, lovită de un val de cutremure - cel mai mare a avut 8 grade pe scara Richter. Alertă de tsunami VIDEO

Noua Zeelandă, lovită de un val de cutremure - cel mai mare a avut 8 grade pe scara Richter. Alertă de tsunami VIDEO

Alertă de tsunami în Noua Zeelandă, după un cutremur de 8 grade pe scara Richter FOTO USGS

Un cutremur puternic, de 8 grade pe scara Richter, a lovit insula de nord a Noii Zeelande, al treilea cutremur major în doar câteva ore. Autorităţile au emis o alertă de tsunami, rugând locuitorii din preajma coastei să se îndrepte către zone înalte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Agenţia care se ocupă cu situaţiile de urgenţă din Noua Zeelandă a emis o avertizare naţională, anunţând că locuitorii de pe coasta estică a insulei de nord „trebuie să se deplaseze imediat către cea mai înaltă zonă din cele marcate pentru evacuări în caz de tsunami ori cât mai departe de coastă”.
.
Sistemul Statelor Unite de avertizare în caz de tsunami a anunţat că seismul poate cauza valuri cuprinse între 1-4 metri în Polinezia Franceză. Cu doar câteva ore înainte, un alt cutremur - cu o magnitudine de 7,2 grade pe Scara Richter a lovit în apropierea Noii Zeelande, urmat de un alt seism la o distanţă mai mare, în oceanul Pacific.
 
Momentan, nu există informaţii care să indice victime ale seismului ori distrugeri masive.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările