Liber la Mecca şi la Medina: Autorităţile saudite au relaxat restricţiile anti-COVID-19

Liber la Mecca şi la Medina: Autorităţile saudite au relaxat restricţiile anti-COVID-19

Medina: Moscheea Profetului Mohamed FOTO Shutterstock

Arabia Saudită a început, duminică, relaxarea restricţiilor anti-COVID-19 cu eliminarea obligaţiei de a purta mască în aer liber, scrie DPA.

Ştiri pe aceeaşi temă

Credincioşii musulmani de la Marea Moschee din cetatea sfântă Mecca au fost văzuţi rugându-se umăr la umăr după ce o decizie privind distanţarea a fost ridicată pentru prima dată de la debutul pandemiei. 

Marea Moschee găzduieşte Kaaba, cel mai sacru loc din islam, către care musulmanii din toată lumea îşi îndreaptă rugăciunile. 

Mass-media saudite au transmis duminică imagini cu lucrători la Marea Moschee care îndepărtau autocolantele de pe podea ce marcau distanţarea. 

Marea Moschee şi Moscheea Profetului Mohamed din Medina pot funcţiona acum la capacitate maximă pentru credincioşii complet vaccinaţi.

În ultimele luni, Arabia Saudită cu o populaţie de 34 de milioane, a înregistrat o scădere semnificativă a infecţiilor cu coronavirus pe fondul campaniei de vaccinare în masă contra COVID-19. 

Autorităţile au confirmat un total de 547.890 de infectări şi 8.760 de decese. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările