Arabia Saudită a capturat un vultur suspectat că acţiona ca spion al Israelului

Arabia Saudită a capturat un vultur suspectat că acţiona ca spion al Israelului

foto arhivă

Serviciile saudite de securitate au capturat un vultur suspectat că acţiona ca agent Mossad, strângând informaţii pentru Israel, relatează The Telegraph.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pasărea, care transporta un sistem GPS şi o tăbliţă cu codul de identificare R65 de la Universitatea Tel Aviv, a fost depistată săptămâna trecută într-o zonă rurală a Arabiei Saudite.

Localnicii au fost de părere că acest incident era parte a unui "complot sionist" şi au alertat serviciile de securitate, care au capturat imediat pasărea.

Ulterior, pe mai multe site-uri în limba arabă au fost postate comentarii prin care "sioniştii" au fost acuzaţi că antrenează păsări pentru spionaj.

În urmă cu câteva săptămâni, un oficial egiptean a spus că un rechin ce a atacat turişti în staţiunea Sharm el Sheikh a fost trimis de Mossad.

Autorităţile israeliene spun însă că acţiunile păsării se încadrau într-un studiu ştiinţific legat de obiceiurile de migrare ale vulturilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările