Alertă în Insulele Galapagos din cauza unei uriaşe flote de pescuit chineze

Alertă în Insulele Galapagos din cauza unei uriaşe flote de pescuit chineze

Insulele Galapagos FOTO EPA-EFE

Ecuadorul este în alertă după apariţia unei flote de pescuit uriaşe formată majoritar din vase sub pavilion chinez în apropierea Insulelor Galapagos, relatează BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

Echipe de patrulare au apărut pentru a monitoriza circa 260 de nave de pescuit care pun în pericol ecosistemul fragil din apele internaţionale din preajma Insulelor Galapagos. 
 
În 2017, pe vasele chineze, care vin în regiune în fiecare an, au fost descoperite 300 de tone de captură, în principal rechini.
 
Ministrul ecuadorian al apărării Oswaldo Jarrin a declarat că autorităţile sunt în alertă şi au fost trimise patrule de supraveghere pentru evitarea unor incidente similare.
 
„Pescuitul nereglementat la marginea zonei protejate distruge eforturile Ecuadorului de protejare a vieţii marine din Insulele Galapagos”, a spus fostul primar al capitalei ecuadoriene Roque Sevilla.
 
Preşedintele Lenin Moreno a declarat că Ecuadorul se va consulta cu alte ţări latino-americane cu deschidere la Pacific - Columbia, Peru, Chile, Panama şi Costa Rica -pentru adoptarea unei poziţii regionale comune referitor la „ameninţarea” chineză.
 
„Prin prisma bogăţiei naturale a zonei, ne confruntăm cu presiuni imense din partea flotelor de pescuit internaţionale”, a spus acesta pentru presa ecuadoriană.
 
Rezervaţia marină Galapagos, Patrimoniu Mondial Unesco, cuprinde o mare varietate de specii de rechini, între care şi specii ameninţate.
 
Pe aceste insule Charles Darwin a efectuat observaţii care au permis dezvoltarea teoriei evoluţiei speciilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările