Viktor Orban îndeamnă conservatorii să recucerească instituţiile de la Bruxelles şi Washington: „Liberalii progresişti vor să anihileze modul de viaţă occidental”

Viktor Orban îndeamnă conservatorii să recucerească instituţiile de la Bruxelles şi Washington: „Liberalii progresişti vor să anihileze modul de viaţă occidental”

Viktor Orban / Foto Arhivă

Viktor Orban, premierul Ungariei, a îndemnat joi conservatorii din Europa şi SUA să lupte împreună pentru a „recuceri” instituţiile de la Washington şi Bruxelles de la liberali care pun în pericol civilizaţia occidentală, înaintea alegerilor din 2024.

Ştiri pe aceeaşi temă

Premierul ungar a atras atenţia într-un discurs la Conferinţa acţiunii politice conservatoare (CPAC), forul conservator cel mai proeminent din Statele Unite şi care a organizat în premieră o reuniune în capitala ungară, că „alegerile prezidenţiale din SUA, la care Donald Trump a sugerat că ar putea încerca să obţină un nou mandat la Casa Albă, precum şi votul pentru Parlamentul European fac din 2024 un an vital”. 

„Liberali progresişti, neomarxişti, oameni finanţaţi de George Soros şi promotori ai societăţilor deschise vor să anihileze modul de viaţă occidental pe care voi şi noi îl îndrăgim atât de mult", a atenţionat premierul ungar, potrivit Agerpres.
 
„Trebuie să ne coordonăm mişcările de trupe în perspectiva marelui test care ne aşteaptă, 2024 va fi un an decisiv. Trebuie să recucerim instituţiile de la Washington D.C. şi Bruxelles", a insistat el, enumerând 12 puncte considerate esenţiale pentru a asigura dominaţia conservatorilor, între care aplicarea propriilor reguli, susţinerea intereselor naţionale în politica externă şi obţinerea controlului asupra media.
 
Viktor Orban a fost recent reales pentru al patrulea mandat consecutiv şi este considerat un model de mulţi americani ai dreptei radicale pentru politicile sale dure împotriva imigraţiei şi pentru sprijinirea familiei şi a conservatorismului creştin.
 
 Conferinţa anuală CPAC a fost lansată în 1974 ca o reuniune a politicienilor şi analiştilor conservatori şi a devenit o tabără la care iau parte celebrităţi şi militanţi de dreapta, notează Reuters.
 
Matt Schlapp, preşedintele Uniunii conservatoare americane, care gestionează CPAC, a afirmat în cadrul forumului că Budapesta este locul potrivit pentru a începe o discuţie despre ceea ce se întâmplă în Europa, în colaborare cu „luptătorii pentru libertate".

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările