UE acordă un sprijin financiar important pentru consolidarea apărării a trei state vizate de Rusia

UE acordă un sprijin financiar important pentru consolidarea apărării a trei state vizate de Rusia

FOTO Shutterstock

Uniunea Europeană a aprobat joi un pachet de sprijin financiar menit consolidării apărării Georgiei, Republicii Moldova şi Ucraina, trei ţări care au avut de-a lungul anilor conflicte militare cu Rusia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acest ajutor survine în urma solicitărilor făcute de cele trei părţi beneficiare şi este oferit în cadrul Instrumentului european pentru pace, se arată într-un comunicat al Consiliului UE.

Sprijinul pentru Georgia, Republica Moldova şi Ucraina „nu prevede furnizarea de echipamente concepute pentru a asigura o forţă letală”, subliniază Consiliul UE.

Ucraina este cel mai mare beneficiar, cu 31 de milioane de euro. Georgia a primit o sumă de 12,7 milioane de euro, iar Republica Moldova 7 milioane de euro.

Instrumentul european pentru pace a fost creat în martie 2021 pentru a finanţa acţiunile externe ale UE cu implicaţii militare sau de apărare, cu scopul de a preveni conflictele, de a menţine pacea şi de a consolida securitatea şi stabilitatea la nivel internaţional, notează AFP.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările