Transfăgărășanul revine la viață: drumarii spun că este posibil să fie deschis „cu mult înainte” de 1 iulie VIDEO

0
Publicat:

Drumarii au început operațiunea de deszăpezire a Transfăgărășanului, estimând că acesta ar putea fi redeschis traficului „cu mult înainte de data obişnuită de 1 iulie”, conform anunțului făcut miercuri de către DRDP Brașov pe rețelele de socializare. 

Am început deszăpezirea Transfăgărăşanului! Deocamdată lucrăm în zonele în care nu există risc de avalanşă şi doar atunci când condiţiile meteo permit intervenţia în siguranţă. Având în vedere că în acest an avem mai puţină zăpadă faţă de alţi ani, estimăm că vom putea deschide acest drum spectaculos cu mult înainte de data obişnuită de 1 iulie”, au scris pe Facebook reprezentanţii DRDP Braşov. 

Zăpada de pe Transfăgărășan la finalul sezonului rece - Foto CNAIR
Zăpada de pe Transfăgărășan la finalul sezonului rece - Foto CNAIR

Accesul pe Transfăgărășan, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, este blocat. Pentru a ajunge în zona turistică Bâlea Lac, este necesar să folosiți telecabina. Stratul de zăpadă măsoară 69 de centimetri la stația meteo de la Bâlea Lac. 

Țara noastră a experimentat variații meteorologice extreme în ultimele săptămâni, trecând de la iarnă la primăvară, apoi la vară și înapoi la iarnă. Schimbările bruște au afectat întreaga țară. În regiunile montane, precum Munții Banatului și Carpații Meridionali, s-au emis avertizări de cod galben pentru viscol și ninsori semnificative, în timp ce în zonele de câmpie s-au prognozat ploi și vânt intens. 

Siguranța și condițiile meteorologice determină perioada în care este închis sau deschis Transfăgărășanul. În mod normal, drumul este închis pe timpul iernii din cauza riscurilor de zăpadă și avalanșe. Deciziile legate de închiderea și deschiderea oficială a drumului sunt comunicate public pe diverse platforme. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite