Profesorul decapitat va fi omagiat miercuri în Franţa

Profesorul decapitat va fi omagiat miercuri în Franţa

Samuel Paty, profesorul ucis vineri

Palatul Elysee a anunţat că profesorul Samuel Paty, care a fost decapitat în apropiere de Paris, va fi omagiat la nivel naţional miercuri, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Omagiul este organizat în coordonare cu familia profesorului.

Duminică, în mai multe oraşe din Franţa ar urma să aibă loc manifestaţii, dintre care una la Paris, la apelul sindicatelor din educaţie.

Sâmbătă, sute de persoane au manifestat la Nisa faţă de “un act barbar” şi pentru a apăra valorile democraţiei.

Samuel Paty a fost asasinat, vineri, la Conflans-Sainte-Honorine de un tânăr de origine cecenă, după ce le-a arătat elevilor caricaturi cu profetul Mahomed la un curs cu privire la libertatea de exprimare. Cecenul în vârstă de 18 ani, Abdoullakh A. a fost împuşcat mortal de poliţişti, asupra sa trăgându-se nouă gloanţe. Cunoscut cu antecedente de drept comun, dar nu pentru radicalizare, Abdoullakh A. a folosit un cuţit de 35 de centimetri pentru a-şi decapita victima în apropierea colegiului la care acesta era profesor. În telefonul său s-au găsit un mesaj adresat lui Emmanuel Macron, “conducătorul necredincioşilor” şi fotografia victimei decapitate, postate pe Twitter.

Noaptea trecută, au fost arestaţi la Evreux părinţii, bunicul şii fratele tânărului. Alte cinci persoane au fost de asemenea arestate, între care şi tatăl unui elev.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările