Preferinţa lui Viktor Orbán: premierul maghiar l-a invitat la Budapesta pe polemistul Eric Zemmour, posibil candidat la prezidenţialele din Franţa

Preferinţa lui Viktor Orbán: premierul maghiar l-a invitat la Budapesta pe polemistul Eric Zemmour, posibil candidat la prezidenţialele din Franţa

Polemistul Eric Zemmour la o dezbatere televizată cu candidatul prezidenţial al stângii Jean-Luc Melenchon 23 septembrie 2021 FOTO EPA-EFE

Premierul maghiar Viktor Orbán îl aşteaptă cu covorul roşu, vineri, la Budapesta, pe Eric Zemmour, o personalitate mediatică efervescentă din Franţa ce ar putea intra în cursa prezidenţială de anul viitor, ceea ce ar putea însemna veşti rele pentru Marine Le Penn, relatează Politico.

Ştiri pe aceeaşi temă

Viktor Orbán l-a preferat pe vedeta mediatică Eric Zemmour în detrimentul lui Le Pen pentru summit-ul său dedicat imigraţiei şi apărării valorilor familiei, notează Politico.
 
Zemmour cu convingeri puternice despre identitatea franceză şi un polemist anti-islam este în plină ascensiune în Franţa şi ar obţine 11% din intenţiile de vot la prezidenţiale, deşi nu şi-a anunţat încă o posibilă candidatură, potrivit unui sondaj Harris publicat luni, care îi dă totuşi lui Macron prima şansă în faţa lui Le Penn, cotată cu doar 18%.

Cu intrarea în peisaj a acestui populist, Marine Le Penn, care avea oricum probleme în a-şi relansa platforma, riscă să piardă şi mai mult teren.
 
„Este cu adevărat îngrijorător. Este un semn că el [Orbán] îl susţine pe Zemmour şi o veste proastă pentru ea”, a spus un membru al partidului său Adunarea Naţională (RN).
 
Le Pen „a încercat să creeze o confederaţie de dreapta în Europa, care însă nu s-a materializat niciodată”, a spus insiderul, care nu a vrut să fie numit de teama represaliilor din interiorul partidului. Le Pen a încercat în repetate rânduri să-l întâlnească pe Orbán, în timp ce eforturile sale de a crea un grup cu drepturi depline în Parlamentul European care să includă Fidesz-ul lui Orbán şi partidul polonez „Legea şi justiţie” au eşuat până acum.
 
Zemmour nu este încă oficial candidat la preşedinţie, dar atitudinea sa îndrăzneaţă, anti-imigraţie şi pro-franceză, atrage sprijinul multora care cred că Adunarea Naţională (RN).a Le Pen a devenit prea mainstream, scrie Politico.
 
„Marine Le Pen spune că nu se teme de Zemmour, dar realitatea este că este din ce în ce mai îngrijorată”, a spus un membru al echipei lui Zemmour.
 
„Adevărul este că Marine Le Pen nu a lucrat mai deloc în ultimii cinci ani - în afară de obţinerea unei diplome de crescător de pisici - şi consecinţele încep să să se vadă”, a spus el. Anul trecut, dezvăluirile că Le Pen a obţinut o diplomă în creşterea pisicilor au alimentat speculaţiile cum că intenţionează să renunţe la politică.
 
În prezent, Le Pen face turnee în Franţa şi desfăşoară o campanie la firul ierbii, întâlnindu-se cu localnicii departe de camere într-o mişcare prin care speră să se reconecteze cu alegătorii săi.
 
Vorbind joi la Budapesta, nepoata lui Le Pen, Marion Maréchal, mai apropiată ideologic de Zemmour, a evitat să-şi exprime sprijinul pentru mătuşa ei. „Eric Zemmour tulbură apele”, a spus ea pentru canalul de televiziune francez LCI. „Nu aş risca să spun că turul al doilea [al alegerilor prezidenţiale] este bătut în cuie.”
 
Cu toate acestea, cei din interior spun că Zemmour ar putea fi împiedicat să candideze din cauza unor obstacole privind finanţarea campaniei şi a problemelor organizaţionale.
 
Summitul demografic de la Budapesta este, de asemenea, o oportunitate pentru Orbán - care se confruntă cu alegeri dure anul viitor - de a-şi proiecta o imagine despre sine ca lider al dreptei naţionaliste anti-imigraţie din Europa.
 
„Suntem imunizaţi împotriva virusului woke”, a glumit Orbán joi.
 
„Pentru noi, migraţia este o chestiune de identitate. Am convingerea că există o singură soluţie corectă şi viabilă la ecuaţia depopulării: statul trebuie să ajute la formarea şi la prosperitatea familiei. În Europa de Vest şi Bruxelles, nimeni nu i-a întrebat vreodată pe oameni nici despre propaganda LGBTQ, nici despre migraţie”, a argumentat Orbán.
 
Eric Zemmour, autor al mai multor cărţi, şi-a lansat pe 16 septembrie volumul „Franţa nu şi-a spus încă ultimul cuvânt” în care apare pe copertă cu drapelul Franţei în fundal.
 
„În 'Sinuciderea Franceză' am pus în lumină mecanismul ideologiei progresiste care a dus ţara noastră în prăpastie. Considerîndu-se în pericol, elitele Franţei au înţeles că supravieţuirea proiectului lor trece prin radicalizarea procesului de distrugere. Rareori noi am fost mai slăbiţi, mai dezbinaţi, mai supuşi subversiunii, mai invadaţi ca în prezent. Nu trece o zi fără ca Franţa să nu sufere o nouă provocare, o nouă tentativă de deconstrucţie, o nouă luare în deriziune, o nouă umilinţă. Am decis deci să vorbesc în continuare de lucruri pe care le văd, de lucruri care trec sub tăcere sau sunt ţinute sub tăcere” , şi-a prezentat acesta o altă carte, potrivit Radio Europa Liberă.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările