Peste 150 de copii au fost ucişi până în prezent în regiunea separatistă Doneţk, anunţă Procuratura Generală a Ucrainei

Peste 150 de copii au fost ucişi până în prezent în regiunea separatistă Doneţk, anunţă Procuratura Generală a Ucrainei

FOTO Inquam Photos / Catalin Urdoi

Peste 150 de copii au fost ucişi, până în prezent, în războiul din Ucraina, în regiunea separatistă Doneţk, a anunţat Procuratura Generală ucraineană, relatează The Kiev Independent.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Până în dimineaţa zilei de joi, 26 mai, cel puţin 676 de copii au fost răniţi în Ucraina ca urmare a agresiunii armate pe scară largă declanşată de Federaţiei Ruse. Potrivit informaţiilor oficiale ale procurorilor, 240 de copii au fost ucişi şi cel puţin 436 au fost răniţi”, se arată în comunicat.

Procurorii au subliniat că aceste date sunt în curs de actualizare din cauză că în unele zone se duc lupte intense, iar în teritoriile care au fost ocupate temporar de armata rusă cercetările sunt în plină desfăşurare.

Se estimează că cifrele sunt mai mari, deoarece nu includ victimele din rândul copiilor din zonele în care au loc ostilităţi şi în zonele ocupate, a mai precizat Procuratura Generală.

Cifra este semnificativ mai mare decât în orice altă regiune a ţării, relatează BBC.

Ofensiva Moscovei s-a intensificat în direcţia Severodoneţk, care a fost lovit de atacuri aeriene, rachete, focuri de artilerie şi de mortiere. Statul Major a transmis că trupele ucrainene au respins nouă atacuri în regiunile Doneţk şi Luhansk, iar în Mariupol, bilanţul deceselor a fost ridicat de autorităţi la 22.000. Spre seară, Serhii Haidai, şeful administraţiei militare a regiunii Luhansk, a anunţat că 95% din teritoriul regiunii a fost ocupat de trupele ruse.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările