Enclave cu someri in Europa

Enclave cu someri 
in Europa

Una dintre politicile Uniunii Europene este diminuarea decalajului dintre regiuni in ceea ce priveste rata somajului, dar o statistica Eurostat recenta ne convinge ca stradaniile politicienilor

Coruptia, punctul slab

Coruptia, punctul slab

Romania a trecut ultimul obstacol important in calea aderarii in toamna anului trecut, cand raportul anual al Comisiei Europene acorda tarii noastre statutul de economie de piata functionala. Insa

Vestele galbene, celebrele Gilets Jaunes din Paris, au împlinit sâmbătă un an de existenţă cu cel de-al 53-lea miting săptămânal, din nou cu confruntări, violenţă şi gaz lacrimogen pentru a opri o mulţime mult mai rarefiată şi mai puţin încrezătoare în obiectivele pentru care a ieşit în stradă.

acum 23 ore · comentarii (7)

Există asemenea dezbateri care, în funcţie de tematică şi mai ales de momentul în care apar, sunt preluate de unul sau mai multe dintre partidele politice europene, tocmai fiindcă pot fi foarte uşor instrumentalizate dat fiind conţinutul adesori realmente exploziv al discuţiilor şi relevanţei acestora, cu mult dincolo de frontierele naţionale.

acum 20 ore · comentarii (6)

La Chişinău parlamentul va stabili dacă Maia Sandu va rămâne prim-ministru între Prut şi Nistru sau guvernul ce îl conduce va primi un vot negativ. Igor Dodon şi socialiştii, deconspiraţi ca fiind finanţaţi ilegal din Federaţia Rusă, se află la un pas să deţină puterea totală. Lupta se dă acum pe procuratură, arma utilizată de toate regimurile politice pentru a-şi înfrânge inamicii.

acum 8 zile · comentarii (3)

Cel mai negru dintre coşmarurile europene, cel despre care tot scriu de luni de zile, este acum confirmat deoarece, oficial, dezastrul intră în prima sa fază: Suleiman Soilu, ministrul de interne al Turciei a anunţat că, începând de luni, va fi demarat procesul de returnare forţată a jihadiştilor “luptători străini” către ţările lor de origine.

acum 11 zile · comentarii (64)

Niciodată nu s-a mai spus aşa ceva în întreaga istorie a Alianţei din care facem şi noi parte. Niciodată nu şi-ar fi imaginat cineva să audă aceste remarci teribile, nu din partea vreunuia dintre competitorii mai noi sau mai vechi ai supremaţiei de securitate din spaţiul euro-atlantic, ci chiar din partea unui membru fondator NATO.

acum 13 zile · comentarii (28)

Ungaria lui Orban joacă o carte riscantă prin acceptarea fără rezerve a Huawei drept furnizor în ecosistemul ungar de telecomunicaţii în timp ce o reîncarnare a unei bănci a defunctului CAER, în Budapesta, a devenit un succes al diplomaţiei moscovite dar şi un cal troian al serviciilor de informaţii ruse în Europa.

acum 14 zile · comentarii (21)

Dacă nu mai putem vorbi despre un conflict deschis în Marea de Azov după incidentul din strâmtoarea Kerci, din 2018, când un vas rusesc a luat cu asalt navele ucrainene în apele internaţionale, Rusia a declanşat o altă operaţiune agresivă împotriva Ucrainei în apele Mării Azov şi ale strâmtorii Kerci.

acum 14 zile · comentarii (16)

Pe 30 octombrie 2019, Bogdan Aurescu, care a fost propus de Ludovic Orban pentru a prelua şefia Ministerului Afacerilor Externe, a fost avizat pozitiv în comisiile reunite de politică externă ale celor două camere. Acesta a prezentat capitolul XVI din programul de guvernare al lui Ludovic Orban şi a răspuns la întrebările deputaţilor şi senatorilor români.

acum 16 zile · comentarii (1)
Postari Recente