O pană de curent afectează zeci de mii de locuitori ai Berlinului

O pană de curent
afectează zeci de mii de locuitori ai Berlinului

FOTO tellerreport.com

Zeci de mii de locuitori ai Berlinului speră să se reia realimeantarea cu energie electrică, miercuri, după ce un incident de la un şantier de construcţii a lăsat locuinţele şi sediile de firme din oraş în intuneric, notează agenţia dpa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oficialii oraşului au declarat că un muncitor care lucra la un proiect de renovare a unui pod a tăiat accidental o legătură electrică, marţi, în jur de ora locală 14:00, întrerupând alimentarea cu energie electrică a cartierului Koepenick din estul Berlinului.

Pana de curent afectează mai mult de 30.000 de gospodării şi 2.000 de firme. Şcolile şi grădiniţele din zona afectată vor rămâne închise miercuri, în timp ce muncitorii se străduiesc să repare problema.

„Aceasta este o muncă dificilă care pur şi simplu va dura ceva timp. Din această cauză, pana de curent durează semnificativ mai mult decât altele precedente,” a declarat un reprezentant al companiei de energie Vatenfall. 

Multe dintre clădirile afectate se bazează pe electricitate pentru încălzire, asta însemnând că locuitorii au avut de trecut o noapte friguroasă în casele lor.
Vattenfall a mai precizat că cei 5.000 de locuitori vor avea căldură doar odată ce va exista din nou curent.

Există şi un spital în zona afectată, dar echipele de urgenţă au instalat o sursă suplimentară de curent pentru a ajuta instituţia să treacă cu bine peste noapte, în timp ce unii dintre pacienţii au fost transferaţi la alte centre medicale.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: