Nou record de infectări zilnice cu coronavirus în Italia. Peste 19.000 de cazuri

Nou record de infectări zilnice cu coronavirus în Italia. Peste 19.000 de cazuri

FOTO Mediafax/AP

Italia a raportat sâmbătă un nou record negativ al numărului de persoane infectate cu COVID-19 în ultimele 24 de ore, ajungând la 19.644, cu 501 cazuri mai multe faţă de vineri. În aceste condiţii, Guvernul italian ia în calcul noi restricţii pentru a limita răspândirea virusului, potrivit Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Totodată, Italia a raportat 151 de noi decese provocate de COVID-19. Drept reacţie, premierul Giuseppe Conte a declarat că vrea să evite repetarea unui nou lockdown, care a ajutat la limitarea răspândirii coronavirusului în primăvară, dar un număr de regiuni au impus deja carantină nocturnă, în timp ce Guvernul este aşteptat să anunţe noi restricţii. 

Vineri seară, peste 1.000 de oameni au protestat în Napoli faţă de măsurile severe anti-COVID luate de autorităţile italiene, iar manifestaţia a degenerat în lupte de stradă cu poliţia locală, scrie presa italiană. După scăderea înregistrată pe perioada verii, infecţiile s-au accelerat în ultimele câteva săptămâni. Deşi în prezent ele sunt mult mai răspândite în întreaga ţară decât în timpul primului val din Italia, regiunea cea mai afectată este încă o dată Lombardia, în jurul capitalei financiare Milano.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările