Macron vrea o „reîncadrare foarte profundă” a relaţiilor UE-Rusia

Macron vrea o „reîncadrare foarte profundă” a relaţiilor UE-Rusia

Emmanuel Macron FOTO EPA-EFE

Emmanuel Macron a apreciat marţi, la Bruxelles, la finalul summitului european, că UE are „nevoie să-şi reîncadreze foarte profund” relaţia sa cu Moscova. Preşedintele francez crede că „politica de sancţiuni” împotriva Rusiei, la fel ca şi împotriva Belarusului, şi-a atins limitele, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

UE nu mai trebuie să fie „doar reactivă”, ci „să-şi definească o strategie pe termen scurt, mediu şi lung” faţă de Rusia, spune liderul de la Elysee.

„Politica sancţiunilor progresive în funcţie de situaţie nu mai este eficace”, consideră preşedintele francez.

Macron a anunţat că UE a mandatat Comisia Europană să realizeze un raport „în scopul de a structura această relaţie, în maniera de a putea marca unitatea în faţa provocărilor succesive (ale Rusiei, n. red.) şi de a ţine în mod coerent cuplul dialog-exigenţă”. Toate statele membre îşi doresc „reîncadrarea profundă” a relaţiilor UE-Rusia, susţine el.

Pe de altă parte, Emmanuel Macron a sugerat invitarea opoziţiei din Belarus la summitul G7, care se va desfăşura luna viitoare în Marea Britanie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările