Emmanuel Macron a anunţat ca Franţa vrea sa aducă trupe militare în România, în cadrul misiunilor NATO

Emmanuel Macron a anunţat ca Franţa vrea sa aducă trupe militare în România, în cadrul misiunilor NATO

FOTO: EPA-EFE

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat, miercuri, că Franţa este dispusă să aducă trupe pe teritoriul României în cadrul misiunilor NATO. Vestea a fost dată de europarlamentarul francez Natalie Loiseanu, iar informaţia a fost confirmată de Dacian Cioloş.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
„În această seară Emmanuel Macron a anunţat disponibilitatea Franţei de a participa la o prezenţă militară avansată a NATO în România. Franţa este solidară cu statele europene preocupate de securitatea lor”, a scris Natalie Loiseau pe Twitter. 
Informaţia a fost confirmată şi de Dacian Cioloş, pe Facebook.
 
„Salut decizia preşedintelui Emmanuel Macron, care a anunţat că Franţa este pregătită să contribuie cu trupe NATO pe teritoriul României. Anunţul a fost făcut în faţa şefilor militari dintr-un comandament de lângă Strasbourg, potrivit colegei noastre din grupul Renew Europe Nathalie Loiseau, care a fost prezentă la eveniment. Încă din 2016, am discutat despre o prezenţă a trupelor franceze în România sub steagul NATO şi, cu atât mai mult cu cât contextul este extrem de tensionat la graniţa cu Ucraina, decizia de astăzi este una binevenită şi o nouă garanţie pentru ţara noastră”, a scris preşedintele USR pe Facebook.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările