„Email Made in Germany“, soluţia nemţilor împotriva spionajului NSA

„Email Made in Germany“, soluţia
nemţilor împotriva spionajului NSA

Germanii au luat cu asalt furnizorii naţionali de servicii email pentru a cere activarea opţiunilor de criptare, ca urmare a scandalului de spionaj al NSA asupra cetăţenilor prin programul PRISM, a anunţat ministrul german de Justiţie, Sabine Leutheusser-Schnarrenberger.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Utilizatorii germani de internet au reacţionat la scandalul NSA apelând la furnizorii germani de servicii email….ei cer criptarea emailurilor, serviciu care era rezervat, până acum, companiilor de telecomunicaţii. Ar putea fi o mare oportunitate pentru criptarea privată“, a declarat ministrul.

Sabine Leutheusser-Schnarrenberger a aproximat că 80% dintre utilizatori au depus deja o cerere în acest sens.

Politiciana, cunoscută pentru declaraţiile sale directe, a mărturisit jurnaliştilor germane că şi ea foloseşte opţiunea de criptarea a emailurilor în comunicarea legată de muncă, care reprezintă cea mai mare parte din emailurile sale.

Utilizatorii de Gmail şi Yahoo, doi dintre giganţii IT ai Americii, nu au exclus posibilitatea ca emalurile şi mesajele transmise pe chat să fi fost monitorizate prin PRISM, programul dezvoltat de NSA pentru supravegherea şi stocarea informaţiilor din mediul virtual, atât pe teritoriul SUA, cât şi în afara lui.

Furnizorii germani de servicii email şi cei care folosesc doar serverele germane nu pot fi interceptaţi la fel de uşor de către agenţii precum NSA sau CIA.

Cel mai mare furnizor de internet din Germania, Deutsche Telekom , a observat tendinţele cele mai recente ale utilizatorilor de email şi a lansat un serviciu numit: „Email Made in Germany“, oferind criptarea datelor şi stocarea lor pe serverele locale.

Şi companiile mai mici şi-au adaptat serviciile la cerinţele consumatorilor. Furnizorul berlinez de servicii email, Posteo, a realizat 2000 conturi noi numai săptămâna trecută care beneficiază e anonimitate totală şi conexiune criptată, totalizând 20.000 de conturi noi de la începutul scandalului NSA-PRISM,  conform Deutsche Welle.

„Germanii sunt foarte neliniştiţi din cauza ultimelor rapoarte despre posibila interceptare a datelor de comunicare virtual. Iniţiativa noastră a fost demarată pentru a contracara această grijă şi a face comunicarea prin email mult mai sigură, în Germania. Protecţia sferei private a vieţii este un bun foarte preţios“, a declarat Rene Obermann, CEO al Deutsche Telekom.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările