Diplomaţia rusă cataloghează acuzaţiile privind atacul cu rachete asupra mall-ului din Kremenciuk drept „fake news”

Diplomaţia rusă cataloghează acuzaţiile privind atacul cu rachete asupra mall-ului din Kremenciuk drept „fake news”

Maria Zaharova FOTO: EPA-EFE

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, a catalogat acuzaţiile Kievului privind atacul aerian efectuat de trupele ruse asupra mall-ului din oraşul Kremenciuk, aflat în centrul Ucrainei, drept „fake news”, potrivit TASS.

„Încercarea de a pretinde că forţele ruse au lovit un centru comercial din Kremenciuk pe 27 iunie este cea mai recentă provocare flagrantă a regimului Zelenski. Regimul de la Kiev a susţinut că în mall se aflau aproximativ 1.000 de civili etc. Din păcate, toate aceste ştiri false au fost difuzate”, a declarat miercuri reprezentanta Ministerului rus de Externe, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit agenţiei ruse de stat TASS, citată de Libertatea. 

„Ţările occidentale ar putea la fel de bine să-şi întrebe regimurile ce rost are să livreze şi să depoziteze arme şi muniţii în apropierea unui centru comercial? Nici reporterilor occidentali, nici ONG-urilor occidentale şi nici «activiştilor umanitari», care sunt atât de preocupaţi de situaţia din jurul Ucrainei, nu le-a trecut prin cap să pună această întrebare”, a completat Zaharova.

Purtătoarea de cuvânt a mai precizat că civilii sunt folosiţi ca „scuturi umane de dragul intereselor geopolitice ale Occidentului”.


Cel puţin 18 persoane au murit în bombardamentul de la Kremenciuk, despre care liderii G7 au afirmat că este o crimă de război a ruşilor. Totodată, salvatorii caută persoanele dispărute printre ruine. Conform preşedintelui Volodimir Zelenski, mall-ul a fost lovit direct de rachetele ruseşti şi peste 1.000 de persoane se aflau înăuntru în momentul bombardamentului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările