Armata SUA şi-a înfiinţat o unitate MDTF în Europa: Sistemul testat în premieră VIDEO

Armata SUA şi-a înfiinţat o unitate MDTF în Europa: Sistemul testat în premieră VIDEO

Balon cu senzori folosit de prima unitate MDTF în Europa Captură YouTube

Forţele Terestre ale SUA din Europa şi Africa dispun din 16 septembrie de o unitate de sprijin cu informaţii din toate domeniile de luptă (MDTF - Multidomain Task Force). Noua unitate a participat deja la un exerciţiu militar. Este vorba de Thunder Cloud, desfăşurat în perioada 9 - 20 septembrie la Andenes, în nordul Norvegiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Andenes, noua unitate MDTF a ajutat la identificarea unor ţinte situate la mare distanţă, precum şi la ghidarea de trageri cu artileria grea. În acest scop, baloane echipate cu senzori au fost testate în premieră în Europa, fiind ridicate la altitudini de peste 18.000 de metri, relatează defensenews.com.

„Am testat legătura completă senzor - trăgător, coborând până la tun” - sistemul MLRS în acest caz -, a explicat colonelul Jonathan Byrom.

Potrivit lui Byrom, comandantul unităţii MDTF din Europa, exerciţiul Thunder Cloud a arătat că baloanele echipate cu senzori pot oferi flexibilitate şi redundanţă.

Pe viitor, Forţele Terestre ale SUA intenţionează să-şi mărească distanţa de lovire de pe mijloacele aflate la dispoziţia sa, să-şi îmbunătăţească senzorii de recunoaştere şi ghidare, precum şi procesul de analiză şi integrare a informaţiilor.

Unităţile MDTF vor avea misiuni mai degrabă în zona informaţiilor, acoperind sarcini specifice ISTAR - informaţii, supraveghere, ţintire, recunoaştere. Ţinând cont de acest aspect, dislocarea lor este prevăzută a fi la mare distanţă de linia frontului, dincolo de raza de atac a adversarului.

Armata SUA intenţionează să se doteze cu cinci unităţi MDTF. Cea din Europa, care staţionează la Mainz-Kastel, Germania, este a doua de acest tip, prima fiind înfiinţată în 2019 pentru Pacific. Următoarele două unităţi MDTF vor fi concepute pentru Pacific şi Arctica, în timp ce despre a cincea încă nu există informaţii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările