Prima ţară din Asia care legalizează marijuana în scopuri medicinale

Prima ţară din Asia care legalizează marijuana
în scopuri medicinale

Utilizarea marijuanei în scopuri recreaţionale rămâne interzisă prin lege

Într-o sesiune extraordinară înainte de Anul Nou, Parlamentul thailandez a aprobat proiectul privind utilizarea marijuanei în scopuri medicale şi pentru cercetare. Thalanda devine, astfel, prima ţară din Asia de Sud-Est care adoptă această decizie, în condiţiile în care există legi stricte şi pedepse dure în regiune, scrie publicaţia „New York Times“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Executivul de la Bangkok a aprobat încă de luna trecută legalizarea consumului de marijuana în scopuri medicinale. Săptămâna aceasta, Adunarea Legislativă Naţională a aprobat legea, cu 166 de voturi „pentru“ şi niciunul „împotrivă“. Treisprezece membri, însă, s-au abţinut. Legea va intra în vigoare începând din anul viitor.

„Acesta este un cadou de Anul Nou dn partea Adunării Legislative Naţională pentru guvernul şi poporul thailandez “, a declarat, marţi, Somchai Sawangkar, preşedintele comisiei care a elaborat proiectul, în cadrul unei sesiuni televizate.

Totuşi, pedeapsa pentru utilizarea marijuanei în scopuri recreaţionale în Thailanda va rămâne în continuare în vigoare – până la cinci ani de închisoare pentru posesia a 10 kilograme de marijuana sau mai puţin, potrivit NYTimes. Totuşi, există voci care speră că amendarea legii în actuala formulă este un prim pas pentru legalizarea marijuanei în scopuri recreaţionale.

Beneficiile marijuanei în medicină

În Statele Unite ale Americii, California a devenit primul stat care a legalizat uzul medical în 1996. În prezent, e unul dintre cele 33 de state care permit canabisul medical. De asemenea, în timp ce Columbia sau Canada au legalizat marijuana în scopuri medicale şi recreaţionale, drogul rămâne interzis în statele din sud-estul Asiei, unde există pedepse dure. În Indonezia sau Malaysia, spre exemplu, traficanţii de marijuana riscă pedeapsa cu moartea.

Marijuana poate fi utilă pentru tratarea unei game largi de afecţiuni, inclusiv glaucom, epilepsie, durere cronică şi efectele secundare ale chimioterapiei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările