O comisie va examina toate dosarele studenţilor Universităţii de Medicină din Chişinău, după ce au apărut informaţii că mai multe diplome ar fi fost falsificate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO timpul.md
FOTO timpul.md

O comisie din care fac parte reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale şi ai Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării va examina toate dosarele studenţilor din cadrul Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, de la admitere până la eliberarea diplomelor de licenţă.

Comisia a fost constituită în urma informaţiilor apărute în presă privind posibilele falsificări ale diplomelor de studii ale unor medici din Israel, obţinute inclusiv în Republica Moldova, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al MSMPS.

O investigaţie publicată de ediţia de limbă rusă a portalului Vesti Israel scoate la iveală faptul că mai mulţi medici, stagiari şi farmacişti au fost reţinuţi de poliţia israeliană pentru că deţineau diplome false. Potrivit anchetei, aceştia ar fi obţinut documentele de absolvire de la instituţii de învăţământ în mod fraudulos. În anchetă este vizată şi Republica Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite