Nevasta lui Kim Jong-un, pasionată de Dior şi Chanel, deşi nord-coreenii mor de foame

Nevasta lui Kim Jong-un, pasionată de Dior şi Chanel, deşi nord-coreenii mor de foame

Kim Jong-un, alături de soţia sa FOTO EPA

Cu toate că dictatorul nord-coreean Kim Jong-un este celebru în întreaga lume, mai ales pentru ameninţările sale cu folosirea armelor nucleare, unele aspecte şi persoane din viaţa sa rămân ascunse cu grijă. Una dintre aceste persoane atent ascunse este soţia sa, care stârneşte multe întrebări printre curioşi. Business Insider a căutat informaţii despre ea şi ridică puţin din această aură de mister.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Business Insider, care citează serviciile secrete sud-coreene, Kim Jong-un este căsătorit cu Ri Sol-ju. Femeia are în prezent 28 de ani şi provine dintr-o familie care face parte din elita regimului comunist de la Phenian: tatăl ei este profesor, iar mama doctoriţă.

Până să-l cunoască pe Kim, Ri Sol-ju a studiat muzica în China şi a vizitat Coreea de Sud în 2005, fiind membră a unei echipe de majorete.

Nu se ştie cu exactitate data nunţii dintre Kim şi Ri. Dacă unii spun că cei doi s-au cunoscut în 2010 la un concert de muzică clasică, alţii susţin că la acea dată erau căsătoriţi deja de un an. Cert este că s-au afişat prima dată împreună în public în iulie 2012, cu prilejul deschiderii unui parc de distracţii din Phenian.

Poartă genţi Dior şi Chanel

Presa de stat din Coreea de Nord o numeşte „tovarăşa“ şi o prezintă mereu alături de „mareşal“, adică soţul ei. Însă „tovarăşa“ este prezentată rareori publicului şi numai cu ocazii speciale, cum ar fi o demonstraţie de forţă a armatei, un concert fastuos sau renovarea unui spital.

Cuplul dictatorial ar avea trei copii împreună, ultimul fiind născut în februarie anul curent. De regulă, Ri Sol-ju rămâne nevăzută timp de câteva luni după fiecare naştere, scrie Business Insider.

Pe de altă parte, femeia este pasionată de moda occidentală şi are gusturi scumpe. A fost văzută purtând genţi Dior şi Chanel, în timp ce majoritatea nord-coreenilor trăiesc într-o sărăcie cruntă şi total izolaţi de restul lumii.

Aura de mister din jurul lui partenerei de viaţă a lui Kim Jong-un nu e ceva neobişnuit, în condiţiile în care tatăl său, Kim Jong-il, al doilea lider al regimului comunist de la Phenian, nu şi-a prezentat niciodată soţia în public.

Un deputat rus, despre viaţa din Coreea de Nord

Deputatul rus Kazbek Taisaev susţine la rândul său că viaţa nord-coreennilor nu este atât de grea pe cât se spune. Întors recent dintr-o vizită la Phenian, Taisaev afirmă că nord-coreenii pot cumpăra acum  „orice vor“ din buticuri private care s-au deschis în ultimul timp.

„Cafenele, restaurante şi magazine sunt deschise, iar oricine poate merge acolo pentru a cumpăra orice vrea. Au legalizat deschiderea unor magazine private (...). Orice produs este disponibil“, a declarat parlamentarul într-un interviu publicat pe site-ul Partidului Comunist (KPRF).

Taisaev  a mai povestit că statul totalitar îşi produce propriile computere, televizoare şi telefoane mobile. „Au GSM şi Internet propriu şi recent au înfiinţat un centru de educaţie în care mai mult de 3.000 de calculatoare funcţionează în acelaşi timp“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările