„Urzeala tronurilor“: Vipera Roşie şi Muntele au oferit cea mai şocantă scenă a serialului. Soarta lui Tyrion este incertă

„Urzeala tronurilor“: Vipera Roşie şi Muntele au oferit cea mai şocantă scenă a serialului. Soarta lui Tyrion este incertă

Actorul Pedro Pascal, în rolul lui Oberyn Martell din serialul „Urzeala tronurilor“ FOTO HBO/ Facebook

Episodul opt din serialul „Urzeala tronurilor“ a prezentat mult aşteptata confruntare dintre Vipera Roşie, Oberyn Martell (interpretat de actorul Pedro Pascal) şi Muntele, Gregor Clegane (interpretat de Hafþór Júlíus Björnsson), iar scena a fost una dintre cele mai şocante de până acum, după cum au mărturisit chiar şi protagoniştii săi.

Lupta celor doi a fost menită, cel puţin în aparenţă, să decidă soarta lui Tyrion Lannister (Peter Dinklage), care a fost acuzat de regicid, după ce tiranul rege Geoffrey Baratheon a fost otrăvit la propria nuntă. 
 
Totuşi, Oberyn a recunoscut că îşi doreşte răzbunare după ce Muntele i-a violat şi ucis sora, dar şi pe copiii acesteia. Miza a fost uriaşă atât pentru Oberyn, dar mai ale pentru Tyrion, motiv pentru care finalul a fost unul de-a dreptul tragic. 
 
După ce i-a administrat Muntelui ceea ce părea a fi o lovitură fatală, Oberyn a făcut greşeala de a pune mai presus mândria şi a fost luat prin surprindere de Gregor, care i-a zdrobit capul într-una dintre cele mai tulburătoate scene de până acum. 
 
Totuşi, Oberyn şi-a atins obiectivul, căci în ciuda înfrângerii sale, la scurt timp, Gregor s-a prăbuşit la pământ. Chiar şi aşa, acest lucru nu l-a ajutat prea mult pe Tyrion, tatăl lui, Tywin (Charles Dance), arătându-se încântat să-l pronunţe vinovat de uciderea regelui şi să-l condamne la moarte. 
 
Pe cât de sălbatică a fost lupta pe micile ecrane, pe atât de dificil a fost pentru cei doi actori să ducă la bun sfârşit scena. Chiar şi Hafþór Júlíus Björnsson, cunoscut pentru participarea la competiţiile pentru titlul de cel mai puternic om, a descris scena ca fiind „brutală“.
 
„Nu au existat limite impuse şi au fost reluări după reluări pentru ca scena să iasă perfect“, a declarat Björnsson, pentru „The Hollywood Reporter“.
 
„A trebuit să fim atenţi în timpul repetiţiilor pentru a nu ne răni, dar în filmarea propriu-zisă a luptei nu am mai ţinut cont şi toată această muncă grea a fost răsplătită pentru că niciunul dintre noi nu a fost rănit şi am reuşit să creăm această bătălie uimitoare“, a adăugat luptătorul. 
 
Vipera Roşie, Oberyn Martell, şi Muntele, Gregor Clegane, în scena luptei FOTO THR 
 
Înainte de a începe filmările, cei doi actori au participat la antrenamente, Björnsson dezvăluind că şi-a făcut singur toate cascadoriile. „Am urmat nişte cursuri cu maestrul de Wushu, Master Hu, care mi-a arătat elementele de bază, m-a învăţat cum să mânuiesc o suliţă şi cum să-mi mişc trupul în moduri pe care nu le credeam posibile“, a explicat Pedro. 
 
„Eu am început antenamentele în Islanda, dat am avut câteva săptămâni de pregătiri şi în Croaţia şi în Irlanda. Să fiu antrenat de maestrul săbiilor C.C. Smiff a fost fantastic, dar şi unul dintre cele mai dificile lucruri pe care le-am făcut vreodată“, a declarat la rândul lui Björnsson. 
 
Pe de altă parte, Pascal descrie ultima scenă a personajului său drept „unul dintre cele mai provocatoare lucruri pe care a trebuit să le facă“ şi spune că, deşi ştia cum va ieşi din scenă, încă este bântuit de finalul tragic al personajului său. 
 
 
„Am fost pregătit încă de la început pentru acest moment, dar tot este o schimbare brutală a poveştii. Este o parte din mine care nu a fost niciodată în stare să treacă peste acea scenă. A fost o durere mereu prezentă în inima mea faţă de sfârşitul spre care îl îndreptam pe Oberyn“, a explicat actorul. 
 
Şi dacă telespectatorii au fost de-a dreptul şocaţi, cei care au citit seria fantasy „Cântec de gheaţă şi foc“ au avut parte de o dezvăluire despre finalul episodului trecut chiar din partea uneia dintre protagoniste, actriţa Lena Headey, care o interpretează pe cruda regină Cersei Lannister. 
 
În urmă cu două luni, artista a postat pe Instagram o fotografie care prezintă o ipostază mai puţin brutală a morţii lui Oberyn Tyrell, dar pentru necunoscători a trecut drept o poză banală.
 
Dar pe lângă această scenă, regizorul Alex Graves a dezvăluit, pentru „THR“, că au existat şi scene, aparent banale, care vor juca un rol important în următorul sezon. Una dintre acestea a fost cea în care bastardul Ramsay Snow (Iwan Rheon) devine Ramsay Bolton. 
 
„Familia Bolton deţine controlul asupra Nordului. Unul dintre aspectele care dau tonul sezonului de anul viitor este faptul că Ramsay şi Roose sunt foarte puternici“, a mărturisit Graves. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: