Muse şi Iron Maiden concertează la Bucureşti, în cadrul festivalului Rock The City

Muse şi Iron Maiden concertează la Bucureşti, în cadrul festivalului Rock The City

Matthew Bellamy este vocalul trupei Muse, care va concerta pe 29 iulie, în cadrul Rock The City FOTO Getty Images

Formaţiile britanice Muse şi Iron Maiden vor cânta în cadrul festivalului Rock The City, care se va desfăşura în perioada 29 - 30 iulie, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, au anunţat organizatorii, D&D East Entertainment.

Formaţia Muse, care a mai concertat la Bucureşti în 2007, va urca pe scenă pe 29 iulie, iar Iron Maiden, care a mai susţinut concerte în Capitală şi la Cluj-Napoca, pe 30 iulie. Acestea sunt primele nume confirmate pentru evenimentul din Capitală. Festivalul Rock The City se află la cea de-a şaptea ediţie, după o pauză de doi ani.

Biletele pentru festival vor fi puse în vânzare miercuri, la ora 16.00, în reţeaua Eventim. 

Ziua 1 - 29 iulie 2016 - Muse + Volbeat + Birth of Joy

Early Bird - Acces General - 162 RON

Acces General - 194.4 RON

Golden Circle - 270 RON

Diamond Circle - 356,4 RON

Ziua 2 - 30 iulie 2016 - Iron Maiden + Raven Age

Early Bird - Acces General - 145,8 RON

Acces General - 172,8 RON

Golden Circle - 226,8 RON

Diamond Circle - 291,6 RON


Abonamente pentru ambele zile de festival

Early Bird - Acces General - 216 RON

Acces General - 270 RON

Golden Circle - 367,2 RON

Diamond Circle - 464,4 RON

Muse este o formaţie din Anglia, înfiinţată în 1994. Grupul este format din Matthew Bellamy (vocal, chitară, pian, clape), Chris Wolstenholme (backing vocals, chitară bas, clape) şi Dominic Howard (tobe şi percuţie). Stilul trupei reprezintă o combinaţie de rock alternativ, indie-rock, muzică clasică, electronică, heavy metal şi rock progresiv. Formaţia britanică este renumită  pentru prestaţiile sale scenice pline de energie şi pentru interesele excentrice ale solistului Matthew Bellamy, pasionat de teoriile despre  conspiraţii mondiale, viaţa extraterestră, teologie şi apocalipsă. 

  

Trupa Muse, recompensată cu numeroase premii internaţionale, inclusiv cu două premii Grammy, a lansat şapte albume de studio, care s-au vândut în peste 20 de milioane de copii pe plan mondial. 

Iron Maiden, una dintre cele mai populare trupe heavy metal din lume, a fost înfiinţată la Londra, în 1975. Formula actuală a grupului britanic este alcătuită din Steve Harris (chitară bas), Dave Murray (chitară), Adrian Smith (chitară, backing vocals), Bruce Dickinson (solist), Nicko McBrain (tobe, percuţie) şi Janick Gers (chitară). Trupa britanică a lansat de-a lungul anilor 16 albume de studio, care s-au vândut în peste 90 de milioane de copii pe plan mondial.

  

Cel mai recent album al grupului britanic se intitulează „The Book of Souls“ şi a fost lansat în 2015. Iron Maiden a susţinut mai multe concerte şi în România.

Pe parcursul ultimilor 35 de ani, trupa Iron Maiden a fost „promovată“ şi de celebra sa mascotă, „Eddie“, care a apărut pe aproape toate copertele albumelor semnate de grupul britanic, dar şi în concertele acestuia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: