„Maleficent“, cel mai de succes film din cariera Angelinei Jolie

„Maleficent“, cel mai de succes film din cariera Angelinei Jolie

În vârstă de 38 de ani, Angelina Jolie şi-a confirmat încă o dată statutul de superstar cu rolul din „Maleficent“ FOTO Disney

Vorbind de basme, iată o poveste cu final fericit. „Maleficent“, filmul în care Angelina Jolie aduce în prim plan punctul de vedere al eroinei negative din basmul „Frumoasa din pădurea adormită“, a devenit producţia cu cele mai mari încasări din cariera artistei.

Basmul cinematografic „Maleficent“, cu Angelina Jolie în rolul principal, a trecut peste pragul de 500 de milioane de dolari din încasările obţinute la nivel mondial, ceea ce a făcut această peliculă să fie filmul cu cele mai mari încasări în care celebra actriţă a jucat. Precedentul film cu succes de casă al Angelinei Jolie a fost „Domnul şi doamna Smith“, care a obţinut 478,2 milioane de dolari, în 2005, scrie „The Hollywood Reporter“.

Anterior, „Maleficent“ devenise filmul cu cel mai bun debut de box-office în America de Nord din întreaga carieră a actriţei Angelina Jolie, debutul promiţător permiţând studiourilor de producţie Disney să îşi amortizeze destul de repede bugetul de producţie de aproximativ 175 de milioane de dolari. Costul s-a ridicat la un asemenea nivel din cauza neînţelegerilor de ordin artistic dintre Angelina Jolie şi regizorul filmului, Robert Stromberg, care i-ar fi determinat pe producători să ducă din nou anumite scene în studioul de montaj.

„Maleficent“, un proiect de suflet pentru Jolie, s-a bucurat de o atenţie deosebită în Statele Unite ale Americii, acolo unde timp de cinci săptămâni s-a clasat pe primele poziţii, cu încasări de 186 de milioane de dolari.

În vârstă de 38 de ani, vedeta americană şi-a confirmat încă o dată statutul de superstar cu rolul din „Maleficent“, un blockbuster al studiourilor Disney şi o ecranizare a celebrului basm „Frumoasa din pădurea adormită“, care este prezentat din punctul de vedere al personajului negativ, interpretat de Angelina Jolie.

În afara Statelor Unite ale Americii, producţia Disney a mai adunat 44,7 milioane de dolari din proiecţiile de pe 54 de pieţe şi 20,3 milioane de dolari din China. Cele mai bune pieţe de deschidere pentru peliculă au fost Mexic (40,4 milioane de dolari), Rusia (34,8 milioane de dolari), Marea Britanie (25,7 milioane de dolari) şi Brazilia (24,2 milioane de dolari). Pe 4 iulie, pelicula are premiera şi în Japonia.

La nivel internaţional, filmul a adunat 335,6 milioane de dolari, iar la nivel mondial 521, 6 milioane de dolari. În aceste condiţii, „Maleficent“ a depăşit o altă producţie Disney, „Grozavul şi puternicul Oz“, care a adunat 493,3 milioane de dolari din întreaga lume.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările