UPDATE: Evaluarea Naţională 2020. Ierarhia mediilor de intrare la liceu a fost afişată

UPDATE: Evaluarea Naţională 2020. Ierarhia mediilor de intrare la liceu a fost afişată

Miercuri, 1 iulie, va fi afişată ierarhia mediilor de admitere la liceu FOTO Mediafax

Miercuri, 1 iulie, va fi afişată ierarhia mediilor de admitere la liceu, atât la nivel judeţean, cât şi în Capitală.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: Ierarhia mediilor de admitere la liceu în Bucureşti şi la nivel judeţean a fost afişată pe admitere.edu.ro
 
Absolvenţii claselor a VIII-a care au susţinut examenele de Evaluare Naţională pot afla ce loc ocupă în ierarhia mediilor de admitere la liceu. 
Prin comparaţie cu ierahia de anul trecut, un elev îşi poate aproxima şansele de intrare la liceul dorit, lucru care îl ajută la completarea opţiunilor în fişa de repartizare computerizată. 
 
De exemplu, dacă un elev îşi doreşte să înveţe la Colegiul Naţional ”Mihai Viteazul” din Bucureşti şi ştie că, anul trecut, ultimul admis a ocupat locul 1.600 în ierarhie, iar el se plasează pe locul 2.000, va avea un prim indicator de estimare a şanselor. 
 
Ierahia este orientativă. Un alt lucru care trebuie luat în calcul de elevii din Bucureşti cel puţin, este faptul că, în fiecare an, circa 2.000 de elevi din judeţele limitrofe Capitalei aleg să studieze aici. Iar cei mai mulţi elevi care aplică pentru Bucureşti au medii mari.
 
Media de admitere la liceu se calculează ca medie ponderată între media generală la Evaluarea Naţională – care contează în proporţie de 80% - şi media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a – care contează în proproţie de 20% în calculul mediei de admitere. 
 
Din acest an, participă la repartizarea computerizată şi elevii care au obţinut medii sub 5 la Evaluarea Naţională. 
 
Între 2 şi 8 iulie, părinţii şi elevii, asistaţi de profesorii diriginţi vor completa opţiunile în fişele de înscriere. Completarea opţiunilor se poate face fie în unitatea de învăţământ absolvită, fie prin formular transmis electronic.
 
Absolvenţii care doresc să participe la admitere într-un alt judeţ vor completa fişele de înscriere în aceeaşi perioada, 2-8 iulie, fie la unitatea de învăţământ de provenienţă, fie vor transmite electronic opţiunile la unitatea de învăţământ absolvită sau, doar în situaţii excepţionale, la centrul special de înscriere din judeţul în care doresc să participe.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: