Educaţie sexuală în şcoli, doar cu acordul părinţilor. Legea, declarată constituţională

Educaţie sexuală în şcoli, doar cu acordul părinţilor. Legea, declarată constituţională

Educaţia sanitară ia locul educaţia sexuală în şcoli

Curtea Constituţională a decis joi că legea prin care „educaţia sexuală” este înlocuită cu "educaţie sanitară” este constituţională. În acest fel, sesizarea depusă de preşedintele Klaus Iohannis a fost respinsă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Legea declarată constituţională prevede că în şcoli se vor derula programe de educaţie pentru viaţă, inclusiv de educaţie sanitară, pentru prevenirea contractării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor.doar cu acordul scris al părinţilor sau al reprezentanţilor legali ai copiilor. 
 
"A respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate formulată de preşedintele României şi a constatat că este constituţională, în raport cu criticile formulate, Legea pentru modificarea şi completarea Legii 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului", se arată în decizia CCR.
 
La începutul lunii iunie, deputaţii au adoptat proiectul prin care este eliminată sintagma „educaţie sexuală” din lege, înlocuind-o cu „educaţie sanitară”. 
 
Iohannis a atacat actul normativ la CCR, spunând că, prin modul în care a fost adoptat, precum şi prin conţinutul normativ, încalcă Constituţia.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările