BACALAUREAT 2013: Miercuri, olimpicii  au susţinut proba la Competenţe Digitale, la Bac

BACALAUREAT 2013: Miercuri, olimpicii  au susţinut proba la Competenţe Digitale, la Bac

Elevii de clasa a XII-a care vor participa în vară la olimpiade şi competiţii sportive internaţionale au dat, miercuri, proba la Competenţe Digitale în cadrul Bacalaureatului olimpicilor. Luni, elevii au susţinut prima probă, cea de verificare a competenţelor de comunicare orală în limba română. Probele scrise încep săptămâna viitoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

257 de elevi de clasa a XII-a s-au înscris pe listele speciale cu cei care vor da ”Bacalaureatul Olimpicilor”, în perioada 18-23 mai 2013.

Ei dau examenul mai devreme decât restul liceenilor, care încep examenele pe 10 iunie, ca să aibă timp să se pregătească pentru competiţii şi olimpiade internaţionale.

Olimpicii vor da ultima probă din săptămâna aceasta pe 23 mai, la o limbă străină.

Pe 27 mai, lunea viitoare, încep probele scrise cu examenul la Limba şi literatura română, potrivit calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei.

Urmează probele de profil, proba obligatorie (28 de mai) şi cea la alegere (29 mai), apoi, pe 30 mai, proba scrisă la limba maternă, când se vor afişa şi rezultatele parţiale. Pe 31 mai se anunţă notele finale.

Bac-ul olimpicilor se dă la Ploieşti

Colegiul Naţional „Mihai Viteazul“ din Ploieşti a fost desemnat, în acest an, centrul pentru susţinerea sesiunii speciale a examenului de bacalaureat. Elevii veniţi din toată ţara sunt cazaţi în Ploieşti, în căminul unui colegiu din oraş.

Majoritatea, peste 200, apar pe listele loturilor de sportivi, de aproape patru ori mai puţini, însă, faţă de anul trecut, când Ministerul Educaţiei a declanşat şi o anchetă pe această temă.

Pentru a evita situaţia de anul trecut, când s-a descoperit că mulţi dintre cei 900 de elevi înscrişi la sesiunea specială nu aveau neapărat nevoie de un examen separat, anul acesta trierea a fost foarte drastică.

„Am primit o listă de la Ministerul Educaţiei cu elevii care au acest drept. Din lista de aproximativ 230 de liceeni, doar 209 s-au şi înscris la examen, un număr mult mai mic în comparaţie cu anii anteriori. Dintre aceştia, aproximativ 40 sunt olimpici şcolari, iar restul elevi din loturile naţionale sportive“, a spus Gabriel Ţaga, directorul Colegiului „Mihai Viteazul“ (CNMV) şi preşedinte al comisiei pentru sesiunea specială de bacalaureat. Dintre aceşti concurenţi, 13 sunt din Prahova.

În ceea ce priveşte sesiunea pentru restul elevilor, din vară, înscrierile candidaţilor la prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2013 se vor face între 27 şi 31 mai, când se vor încheia şi cursurile. Probele încep pe 10 iunie şi se încheie pe 5 iulie, iar rezultatele finale, după contestaţii, se vor afişa pe 12 iulie. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările