Revolut a început mutarea clienţilor din Europa Centrală şi de Est către noua entitate europeană, în contextul Brexit

Revolut a început mutarea clienţilor din Europa Centrală şi de Est către noua entitate europeană, în contextul Brexit

Fintech-ul Revolut a început să îşi anunţe clienţii din Europa Centrală şi de Est că îi va transfera către entitatea europeană din Lituania, în contextul în care licenţa din Marea Britanie nu va mai fi valabilă în UE, odată cu Brexit.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Cu aproximativ 18 luni în urmă, ni se acorda o licenţă de monedă electronică în Lituania. Aceasta este aceeaşi licenţă pe care o avem şi în Regatul Unit. Am luat această măsură pentru că am dorit să ne asigurăm că clienţii europeni nu vor fi afectaţi de Brexit”, arată compania, într-un mesaj transmis clienţilor.

Începând de astăzi, Revolut a început să mute clienţii din Europa Centrală şi de Est către noua entitate europeană.

„Nu vă faceţi griji, nu trebuie să faceţi nimic. Vom avea grijă de toate şi vă vom contacta din nou imediat ce am făcut schimbarea. Această mişcare vă va asigura că puteţi continua să utilizaţi Revolut, indiferent de rezultatul Brexit. Veţi putea să folosiţi toate serviciile şi funcţiile care vă plac, iar fondurile dumneavoastră vor rămâne protejate împreună cu partenerii noştri bancari”, afirmă reprezentanţii companiei.

Entitatea Revolut cu care clienţii din Europa Centrală şi de Est vor relaţiona va fi Revolut Payments UAB, o instituţie de monedă electronică autorizată de Banca Lituaniei. Această entitate are permisiunile echivalente cu cele ale entităţii din Marea Britanie (Revolut Ltd) şi a pasportat aceste permisiuni în toată Europa.

Clienţii care au nevoie vreodată nevoie să facă o reclamaţie cu privire la serviciile companiei pot face acest lucru prin intermediul Băncii Lituaniei.

Legea care reglementează termenii şi condiţiile serviciilor va fi legea lituaniană, iar instanţele care au competenţa să audieze cererile vor fi instanţele lituaniene. În unele circumstanţe, pentru clienţi este posibil să aibă dreptul de a formula o cerere judecătorească în propria ţară în conformitate cu legile ţării respective.

IBAN-ul pe care un utilizator îl foloseşte în prezent pentru a primi plăţi SWIFT şi EUR SEPA se va schimba.

După ce a primit noul IBAN, un client va trebui să împărtăşească aceste noi detalii cu angajatorul, prietenii sau familia pentru a primi transferuri în contul Revolut.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: