Oficial: Pensiile cresc cu 14%, alocaţiile cu 20%. Ce se întâmplă cu pensiile speciale VIDEO

Oficial: Pensiile cresc cu 14%, alocaţiile cu 20%. Ce se întâmplă cu pensiile speciale VIDEO

Premierul Ludovic Orban a discutat cu miniştrii de Finanţe şi de Muncă despre situaţia creşterii pensiilor şi alocaţiilor pentru copii, sume care sunt cuprinse în rectificarea bugetară discutată vineri seara.

Ştiri pe aceeaşi temă

Întrebat de premierul Ludovic Orban care sunt procentele cu care vor creşte alocaţiile şi pensiile, ministrul Florin Cîţu a spus: „Alocaţiile cresc cu 20%. Pensiile cu 14%”.

„Am văzut o discuţie întreagă. Unii au zis să creştem pensiile mici. Nu e posibil, pentru că principiul care stă la baza majorării e principiul contributivităţii. Noi nu majorăm pensiile, ci punctul de pensie. Am încălca principiul contributivităţii. Nu cresc pensiile speciale”, a afirmat premierul, cerându-i ministrului Muncii, Violeta Alexandru, să explice.

„Pensiile speciale sunt calculate pe o componentă specială şi o componentă de la bugetul de stat, care nu are nicio legătură cu această majorare a punctului de pensie. Pensiile sociale vor creşte de la 704 la 800 de lei”, a spus Violeta Alexandru.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: