Comisia Europeană face noi recomandări pentru traficul aerian: Nu vrem să anulăm Crăciunul

Comisia Europeană face noi recomandări pentru traficul aerian: Nu vrem să anulăm Crăciunul

Comisia Europeană a anunţat miercuri noi recomandări pentru traficul aerian, astfel încât cei care călătoresc în perioada Sărbătorilor să nu fie consideraţi automat ca fiind persoane cu un risc mare de contaminare a infecţiei cu coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Nu vrem să anulăm Crăciunul, vrem să îl facem mai sigur pentru toată lumea”, a declarat miercuri comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides. Ea a anunţat împreună cu Adina Vălean, comisar pentru Transporturi, noi recomandări ale Comisiei Europene pentru traficul aerian, scrie G4Media.
 
Comisia Europeană le recomandă statelor membre să nu îi considere automat pe cei care călătoresc de sărbători ca având un risc mare de răspândire a infecţiei dacă nu au fost în contact cu un caz pozitiv, potrivit unui comunicat al executivului european.
 
Potrivit acestor recomandări, care nu au putere legală în statele membre, Comisia nu vrea să descurajeze călătoriile în UE cu avionul, arătând că numărul de infecţii în rândul călătorilor e mai mic decât rata de infectare în rândul populaţiei generale.
 
În plus, susţine Comisia, măsurile luate deja în domeniul aviatic din UE diminuează considerabil posibilitatea de răspândire a coronavirusului în timpul zborurilor. Astfel, recomandările ECDC (Centrul European pentru Control şi Prevenţie) şi EASA (Agenţia UE pentru Siguranţă în Aviaţie) nu includ testarea sau carantinarea călătorilor care folosesc liniile aeriene.
 
”Datele ştiinţifice prezentate astăzi de ECDC şi EASA recomandă ca pasagerii curselor aeriene să nu fie trataţi ca pasageri de mare risc când călătoresc între ţări cu aceeaşi situaţie epidemiologică”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările