Cîţu, despre populismul din Parlament: Nu voi fi niciodată de acord să dau bani celor care fac evaziune fiscală

Cîţu, despre populismul din Parlament: Nu voi fi niciodată de acord să dau bani celor care fac evaziune fiscală

Foto Eduard Enea

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a vorbit joi seara, la TVR 1, despre populismul din Parlament, afirmând că că nu va fi niciodată de acord ca banii care se alocă din bugetul de stat pentru sprijinirea economiei să se ducă pentru a-i susţine "pe cei care au făcut evaziune fiscală, pe cei care au profitat de sistem".

Ştiri pe aceeaşi temă

"Aceste bombe pentru economie, care apar în Parlamentul României, ne destabilizează şi nu numai pe noi. Aici este problema pe care nu o înţeleg cei din Parlament: la noi se uită şi investitorii, cei care ne dau nouă bani. Dacă apar tot felul de proiecte populiste, la un moment dat o să spună: 'Stop!'. Una dintre bombe ar fi cea prin care nimeni nu mai plătea anul acesta taxe şi creşteam cheltuielile pentru a plăti pentru toată lumea. Nu putem să facem astfel de lucruri.
 
Trebuie să facem totul cu cap, pentru că, dacă se dă drumul, se va opri finanţarea României şi atunci chiar vom avea o problemă. În Parlamentul României nu există, din păcate, acea inteligenţă colectivă pe care o vedem în alte parlamente unde există şi experienţa sectorului privat. Vedem că se foloseşte această criză pentru a pune pe picior de egalitate pe românii sau firmele care au fost buni platnici cu ceilalţi. 
 
Nu voi fi niciodată de acord cu aşa ceva. Banii pe care îi dăm pentru susţinerea economiei nu voi fi niciodată de acord să se ducă pentru a-i susţine pe cei care au făcut evaziune fiscală, pe cei care au profitat de sistem. Primesc foarte multe semnale de la companii care, astăzi, îmi spun că 'noi am fost buni platnici, dar vedem cum competitorii noştri care nu au fost la fel de bun platnici sunt trataţi la fel ca noi şi ne fură din cifra de afaceri'", a declarat Cîţu.
 
Ministrul a făcut referire la planul al doilea de revenire a economiei care "va face diferenţa clară între cei care merită şi cei care nu merită aceste resurse".
 
"Economiile care au reuşit să treacă peste aceste crize au fost economiile de piaţă. Eu nu voi abdica de la principiile liberale ale economiei de piaţă. Sunt bani publici, nu sunt nici banii mei, nici ai celor din Parlament", a menţionat acesta.
 
În privinţa amânării ratelor la credite, şeful de la Finanţe a reiterat că "nu există acea dobândă la dobândă".
 
"Este un atac politicianist care a prins, dar cei care ştiu să citească şi legislaţia în domeniu şi cum funcţionează sistemul financiar-bancar ştiu că aşa ceva nu există. Deci, nu aveau ce să elimine cu acea sintagmă", a adăugat ministrul.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările