Banca Mondială: România a urcat printre ţările cu venit mare pe cap de locuitor

Banca Mondială: România a urcat printre ţările cu venit mare pe cap de locuitor

Banca Mondială a plasat România în categoria ţărilor cu venituri mari (Venitul Naţional Brut anual pe cap de locuitor mai mare de 12.535 de dolari). Clasamentul se raportează la anul 2019.

Banca Mondială realizează anual un clasament al ţărilor în funcţie de veniturile pe cap de locuitor (Venit Naţional Brut- VNB), nivelurile fiind venituri mici, venituri mijlocii inferioare, venituri mijlocii superioare şi venituri mari. 
 
Potrivit instituţiei, clasamentul se schimbă din două motive, pe de o parte ţinându-se cont de creşterea economică, inflaţia, ratele de schimb şi creşterea populaţiei (care influenţează VNB pe cap de locuitor), iar pe de alta pentru a menţine pragurile de clasificare a veniturilor în termeni reali, acestea sunt ajustate anual pentru inflaţie.
 
Anul acesta zece ţări au fost plasate într-o categorie diferită faţă de anul trecut, România clasându-se înaintea Tanzaniei.
 
 
Banca Mondială precizează că în clasificarea publicată nu este reflectat impactul COVID-19 (fiind vorba de anul 2019). Precizăm că Venitul Naţional Brut exclude investiţiile străine. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: