Rezultatele Operaţiunii „Cristal“, la o săptămână de la demarare: amenzi şi confiscări de două milioane de euro la 21 de mari centre angro din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii Direcţiei Antifraudă din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) au aplicat amenzi şi au dispus confiscări de mărfuri de aproximativ 2 milioane de euro în 21 de centre angro, în prima săptămână de la demararea Operaţiunii "Cristal", care vizează verificarea firmelor din toate unităţile angro din România.

ANAF arată, într-un comunicat de presă, că în prima săptămână de desfăşurare a operaţiunii "Cristal", 19-25 octombrie, inspectorii au verificat şi monitorizat 21 de centre angro din toată ţara, respectiv 1.237 de contribuabili, aplicând amenzi de 7,037 milioane de lei şi dispunând confiscări de bunuri şi sume de 2,093 milioane de lei. 

De asemenea, inspectorii ANAF au suspendat activitatea a 13 firme pentru nedotare cu case de marcat (în cazul celor care ofereau servicii de catering/restaurant în interiorul centrelor engros), au interzis activitatea pentru 123 de operatori economici (a uneia dintre activităţile de comerţ engros şi endetail, în cazul celor care le desfăşurau simultan, în mod nelegal) şi au invitat la sediu pentru continuare verificări amănunţite 170 de contribuabili.

ANAF arată că s-au confiscat, de exemplu, 78.800 de kilograme de legume şi fructe şi 58.995 de litri de băuturi alcoolice. 

Cele 21 de centre angro verificate sunt: 

Smart Expo Flora (Bucureşti)

Expomarket Doraly (Afumaţi, Ilfov)

West Market (Oradea)

Agrotransilvania Dezmir (Cluj)

Romalion (Bacău)

Pasărea Phoenix (Iaşi)

Galgros (Galaţi)

Tug (Brăila)

Euro 2 (Timişoara) 

Piaţa de Gros (Timişoara)

Marlorex (Craiova)

Frigorifer (Craiova)

Gama Center (Ploieşti)

Pavcom (Târgovişte) 

Brintex (Braşov)

Grand Siraj (Iaşi) 
Sucpi (Craiova) 
Redexpo (Ploieşti) 
Complex Comercial Transilvania (Tg Mureş) 
Piaţa agroalimentară Stupini (Braşov) 
Târgul Municipal (Craiova)

Reprezentanţii Fiscului precizează că aceste controale şi monitorizări se desfăşoară zilnic la toate cele 60 de centre engros, astfel încât în ziua în care un complex comercial nu este pe lista de verificări operative, inspectorii antifraudă vor desfăşura activităţi de monitorizare a respectivului complex.

„Atenţionăm cumparătorii de mărfuri (clienţii centrelor engros) să solicite şi să se asigure că primesc şi deţin , pentru mărfurile cumpărate, toate actele prevăzute de lege, facturi, chitanţe, avize, doc. transport, bonuri fiscale după caz, pentru că acţiunile noastre de control şi monitorizare se extind pe întreg traseul bunurilor ce pleacă din centrele engros, până la consumatorul final, inspectorii verificând toate verigile lanţurilor de comercializare“, se arată în comunicatul ANAF.

De asemenea, se precizează că inspectorii Antifraudă operează analize de risc cu privire la comercianţi, dar şi legate de clienţii acestora, în funcţie de informaţiile rezultate din monitorizarea achiziţiilor intracomunitare şi a importurilor de bunuri

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite