Renault, Volvo și CMA CGM colaborează în dezvoltarea unei noi generații de furgonete electrice

0
Publicat:

Renault se aşteaptă să finalizeze până la începutul lunii viitoare societatea mixtă pe segmentul furgonetelor electrice cu grupul suedez Volvo şi compania franceză de transport maritim CMA CGM, a declarat miercuri pentru Reuters un purtător de cuvânt al producătorului auto francez.

foto stație de încărcare mașini electrice
Renault, Volvo și CMA CGM colaborează în dezvoltarea unei noi generații de furgonete electrice

În toamna trecută, Renault şi Volvo au semnat acorduri cu caracter obligatoriu pentru a lansa o nouă companie, unde iniţial fiecare deţine o participaţie de 50% şi fiecare investeşte 300 milioane de euro, în următorii trei ani.

Compania, încă fără nume, va introduce o nouă familie de vehicule electrice. Compania va construi vehiculele pe o platformă de skateboard LCV complet electrică, care va oferi o modularitate ridicată pentru diferite tipuri de caroserii, potrivit comunicatului.

Furgoneta electrică va dispune de o arhitectură de vehicul definit prin software. Potrivit site-ului grupului Renault, aceasta permite actualizarea vehiculelor printr-o arhitectură centralizată și actualizări de la distanță. Cu arhitectura sa de vehicul definit prin software, obiectivul Renault este de a permite „dezvoltarea și integrarea mai rapidă a noilor caracteristici pe tot parcursul ciclului de viață al vehiculului, direct în cloud”.

Renault a prezentat posibilitățile arhitecturii Software Defined Vehicle, cu detectarea în timp real a defecțiunilor, personalizarea interiorului și gestionarea sistemului de infotainment, deși printre principalele beneficii se numără accesul în timp real la noi caracteristici, siguranța sporită și creșterea valorii vehiculului.

Împreună cu arhitectura Software Defined Vehicle, furgonetele vor avea la bord capabilități de monitorizare a activității de livrare și a performanțelor de afaceri ale utilizatorilor, reducând costul global de utilizare pentru jucătorii din domeniul logisticii cu 30%, potrivit comunicatului. Furgoneta va oferi diferite capacități de baterii, inclusiv o opțiune de 800V.

Renault și Volvo vor împărți investițiile în cercetare și dezvoltare și vor aduce în noua companie know-how-ul, serviciile, capitalul și amprenta industrială existente.

În calitate de furnizor de vehicule comerciale ușoare, Renault va aduce expertiză pentru a dezvolta și a fabrica la scară largă platforma electrică care va fi la bordul primei sale arhitecturi de vehicule definite prin software. De asemenea, Volvo are o bază de clienți formată din companii de logistică, o rețea globală de servicii și experiență în domeniul serviciilor de funcționare și productivitate. Aceste servicii, în combinație cu platforma vehiculului, vor contribui la furnizarea unei soluții complete pentru logistica urbană decarbonizată, potrivit comunicatului.

Volvo Group dorește să continue să le ofere clienților săi soluții complete de transport care să îi ajute să își decarbonizeze lanțurile valorice”, a declarat Martin Lundstedt, CEO al Volvo Group. „Observăm o cerere tot mai mare de transport urban curat, eficient și sigur. Parteneriatul și colaborarea sunt esențiale pentru a realiza acest lucru”.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite