În slujba lui Armani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Plecat din Sibiu în urmă cu zece ani, electricianul Mircea Cândulețiu a ajuns să conducă un departament din hotelul de cinci stele Georgio Armani din Dubai. Până să obţină această funcţie, Cânduleţiu (36 de ani) a avut multe joburi mărunte, primul fiind cel de îngrijitor spa la hotelul Carlton Dubai. În fiecare an a urcat câte o treaptă.

Făcea parte din echipa de conducere a primului hotel de cinci stele care urma să poarte numele designerului.

O zi mai târziu, Hotelul Armani (realizat în parteneriat cu dezvoltatorul imobiliar mondial Emaar Properties PJSC) a fost inaugurat în cel mai înalt turn din lume (Burj Khalifa), iar Cânduleţiu şi-a luat funcţia în primire - director residences and club (administrator al apartamentelor şi clubului). Dar lucrurile nu sunt chiar atât de uşoare cum par la prima vedere. Cânduleţiu a avansat an de an, din 2000 (anul sosirii lui în Dubai) până în 2010. Pe lângă funcţii, şi veniturile sale au crescut de circa 20 de ori.

Citiţi şi:

Laura Bercea lucrează la Milano, pentru Alexander Mcqueen

Românul care a revoluţionat designul auto la Peugeot, Maserati şi Lotus

Decizia de a pleca din Sibiu (oraşul natal) a venit după o discuţie cu nişte verişori veniţi în concediu în România. După ce i-a ascultat cu atenţie, Mircea a decis să îşi încerce şi el norocul, deşi nu avea experienţă în turism şi nu cunoştea limba engleză. Nici nu avea ce pierde. Era electrian la Uzina de Apă din Sibiu. Fără perspective de avansare.

Cursuri pe banii angajatorului

Cu o vorbă bună pusă din partea verişorilor tânărul de 26 de ani a primit o slujbă: îngrijitor spa la hotelul de cinci stele Ritz Carlton Dubai. În şapte ani şi jumătate cât a stat la Ritz, Cânduleţiu a trecut de la împachetatul prosoapelor la primirea oaspeţilor hotelului. A fost pe rând recepţioner la spa, apoi coordonator al membrilor spa-ului şi a răspuns de clienţi.

Practic, în fiecare an a urcat o treaptă ierarhică, lucru posibil şi datorită cursurilor de specializare la care era trimis de superiorii săi (pe vânzări şi marketing, finanţe, resurse umane, cursuri de leadership). Şi a mai fost ceva. Mircea spune că nu a urmat exemplul unora dintre români (circa 30 în anul 2000) angajaţi la Ritz Carlton, care au plecat lăsând o impresie proastă (furt, bătăi, lipsă de respect).

„Din cauza acestora a trebuit să muncesc dublu ca să demonstrez că nu sunt la fel ca ei". Povestea lui Cânduleţiu la Ritz Carlton s-a sfârşit odată cu oferta venită de la o companie concurentă, Emaar Hospitality: pentru început a fost manager responsabil cu recepţia, portarii şi menajerele (Rooms Division Manager) la un boutique hotel cu teren de golf şi a primit un pachet salarial dublu faţă de fostul angajator.

Mai puteţi citi în numărul 47 al revistei „Forbes România":

Cu o nouă faţă.
A cumpărat aproape tot ce i-a ieşit în cale şi a ajuns cel mai mare industriaş român. Odată cu criza, Marius Cristescu şi-a schimbat filosofia de afaceri. Cum alege acum miliardarul timişorean companiile în care să investească?

Cel mai bun mall. Sunt printre ultimii veniţi pe piaţa mallurilor din Capitală, dar spun că au armele necesare pentru a schimba harta comerţului modern. Cine va avea câștig de cauză?

Jucăriile hi-tech ale agricultorilor.
Că agricultura încă se mai face cu calul și cu plugul rămâne un mit. Uitaţi-vă la investiţiile de zeci de milioane de euro pe care Ioan Niculae sau Culiţă Tărâţă le face în tehnologie, an de an!

Forbes
Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite