Cum arată casele spectaculoase premiate de Ordinul Arhitecţilor din România

Cum arată casele spectaculoase premiate de Ordinul Arhitecţilor din România

Două dintre cele mai spectaculoase case, din punct de vedere arhitectural, au fost desemnate câştigătoare în cadrul secţiunii Arhitectură Construită – Arhitectura Locuinţei Individuale.

Casele concept ENE+ENE şi SYAA, două proiecte remarcabile din punct de vedere arhitectural, au fost câştigătoare în cadrul secţiunii Arhitectură Construită – Arhitectura Locuinţei Individuale.
 
Valoarea caselor ENE + ENE şi SYAA, premiate în cadrul competiţiei, atinge suma de 572.000 de Euro.  
 
Casa ENE+ENE
 
 
Casa concept ENE+ENE este proiectată de arhiecţii Mihai Ene şi Adela Ene. Aceasta se întinde pe un singur nivel şi impresionează prin modul în care se descrie pe teren, fiind o structură monumentală, îmbrăcată în cărămidă aparentă recuperată.
 
 
La interior, casa se distinge prin înălţimea neobişnuită a camerelor, de 3,40 m, cât şi prin relaţia organică pe care o dezvoltă cu grădina.
 
 
 
 
Casa Syaa
 
 
Casa SYAA, proiect aflat în portofoliul biroului de arhitectură Cumulus, este o casă impresionantă, complementară cu natura, fiind construită din lemn, un material natural, regenerabil şi prietenos cu locuirea.
 
Casa are un volum dinamic, ludic, ce se distinge prin sincretismul dintre designul scandinav şi inspiraţia de tradiţie locală a acoperişului în şarpantă. 
 
 
 
 
Pe lângâ cele două case deja premiate, anul acesta vor fi finalizate alte 5 case de design ce poartă semnătura unor birouri de arhitectură importante din România: ADNBA, Artline, Studio 1408 şi DSBA.
 
Planul de dezvoltare a parcului rezidenţial Dumbrava Vlăsiei este unul pe termen lung şi cuprinde cinci sate distincte legate de un coridor verde. Întreaga dezvoltare se va întinde pe o suprafaţă de 90 de hectare şi va reuni 1.000 de case. Dumbrava Vlăsiei se află în zona de nord a Bucureştiului, în mijlocul pădurii Vlădiceasca, comuna Baloteşti. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: