Volkswagen vrea să vândă brandul Bugatti unui croat. Cine e omul de afaceri

Volkswagen vrea să vândă brandul Bugatti unui croat. Cine e omul de afaceri

Foto EPA EFE

Reprezentanţii Volkswagen AG sunt în negocieri pentru a vinde brandul Bugatti unui om de afaceri croat a anunţat joi revista de afaceri Manager Magazin, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vânzarea către Mate Rimac va fi discutată anul acesta de Consiliul de Administraţie al Volkswagen, susţine publicaţia germană, fără a preciza sursa informaţiei.
 
Reprezentanţii Bugatti, Mate Rimac şi Volkswagen au refuzat să comenteze informaţia.
 
Mate Rimac este un tânăr de 32 de ani, născut în Livno, Bosnia-Herţegovina, inovator, antreprenor şi fondator al companiei de maşini croate Rimac Automobili în 2009. Rimac a început să facă modificări la o maşină electrică pe când avea doar 20 de ani, lucrând în garajul său. 
 
 
Ulterior a dezvoltat o platformă pentru vehicule electrice, pe care o furnizează şi altor producători auto, inclusiv Automobili Pininfarina.
 
Rimac concept 2011 Frankfurt Motor Show
 
Porsche, subsidiara Volkswagen, deţine o participaţie în Rima.
 
În primele şase luni din 2020, Volkswagen a înregistrat pierderi înainte de taxe de 1,4 miliarde de euro, faţă de un profit înainte de taxe de 9,6 miliarde de euro în primul semestru din 2019. Veniturile au scăzut cu 23%, la 96 miliarde de euro.
 
Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările