Uniunea Germană a Inginerilor a anunţat o lipsă de materiale şi şi-a redus previziunile de creştere pentru 2022

0
Publicat:
Ultima actualizare:
industrie

Evenimentele din Ucraina şi măsurile restrictive din China în legătură cu pandemia de coronavirus au avut un impact asupra industriei, a declarat şeful asociaţiei, Karl Heusgen.

Asociaţia Germană de Inginerie Mecanică (VDMA) a anunţat un deficit grav de materiale, cauzat, printre altele, de evenimentele din Ucraina şi de măsurile restrictive introduse în China pentru a reduce răspândirea coronavirusului. Din acest motiv, VDMA a fost nevoită să-şi reducă pentru a doua oară prognoza de creştere a producţiei pentru 2022.

„Probabil că va trebui să ajustăm din nou prognoza anuală”, a declarat şeful VDMA, Karl Heusgen, într-un interviu publicat sâmbătă cu ziarul Welt am Sonntag . El a adăugat că situaţia s-a deteriorat destul de mult în ultimii ani. "La începutul anului, ne aşteptam la o creştere de 7% pentru 2022, care apoi trebuia ajustată la 4% în martie. Dar nici măcar aceasta nu mai poate fi susţinută", a subliniat şeful VDMA.

Heusgen a justificat mişcarea prin existenţa unei situaţii cu multiple riscuri, atât din cauza evenimentelor din  Ucraina, cât şi a măsurilor de carantină în vigoare în China, precum şi a inflaţiei ridicate şi a perturbării lanţului de aprovizionare. „Cel mai mult, suntem frapaţi de lipsa materialelor”, a spus şeful Uniunii Constructorilor de Maşini din Germania. „Companiile nu au semiconductori şi o serie de alte componente electronice, iar situaţia metalelor şi materialelor plastice se înrăutăţeşte din nou”, a spus el.

Cu toate acestea, Heusgen a remarcat că măsurile restrictive din China au avut un impact mult mai puternic asupra industriei decât operaţiunea militară specială a Rusiei în Ucraina. Fabricile, a spus el, nu primesc materiile prime de care au nevoie, din Asia, iar penuria de materiale şi de containere blocate acolo se va simţi peste tot.

În acelaşi timp, industria prelucrătoare este, de asemenea, foarte îngrijorată de ameninţarea continuă de a întrerupe aprovizionarea cu gaz din Rusia. "Embargoul asupra gazelor va pune şi mai multă presiune asupra lanţurilor de aprovizionare, astfel încât multe piese vor înceta brusc să fie disponibile. Apoi şi fabricile noastre se vor opri", a concluzionat Heusgen, menţionând că, în acelaşi timp, acest lucru ar putea afecta şi cererea.

Guvernul german anterior, pe fondul evenimentelor din Ucraina, a ajustat în scădere prognoza pentru redresarea economiei ţării în 2022. Potrivit noilor estimări, PIB-ul Germaniei va creşte cu doar 2,2% în acest an. În ianuarie, autorităţile germane au presupus că în 2022 creşterea PIB-ului va ajunge la 3,6%. Conform prognozei de primăvară, în 2023 PIB-ul ţării va creşte cu 2,5%.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite